BIRO PRIČE

​Srpska zastava na najvišoj zgradi na svetu

Proslava Dana državnosti Srbije 2020. u Emiratima.

Sigurni smo da je za sve one gradjane Srbije koji su bili u okolini Burdž Kalife bio neverovatan osećaj da vide zastavu Srbije na najvišoj zgradi na svetu.


U gotovo isto vreme na dve značajne zgrade u Abu Dabiju, novoj zgradi nacionalne naftne kompanije (ADNOC) i zgradi sajma (ADNEC), gradjani prestonice Emirata su takodje su mogli da vide našu zastavu tokom cele večeri.

   

Na ovaj način obeležen je Dan Državnosti Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Proslava ovim povodom je započela zvaničnim prijemom Ambasade Republike Srbije u Abu Dabiju na kome je obeležen i Dan Vojske Srbije. Prijemu su prisustvovale zvanice iz Vlade UAE, članovi diplomatskog kora, vojske i Generštaba UAE, poslovni partneri, prijatelji Srbije kao i mnogobrojni gradjani Srbije koji žive i rade u Emiratima.   

Njegova Ekselencija, Ambasador Srbije u UAE, Stanimir Vukićević, osvrnuo se na večerašnji dogadjaj: “Ova godina je počela sa velikim uspehom, jer je danas, na Dan državnosti Srbije, na najvišoj zgradi na svetu osvanula zastava Republike Srbije. Smatramo da je ovo veliko priznanje Ujedinjenih Arapskih Emirata našoj zemlji i našim ljudima koji žive i rade ovde. Ta poruka uliva optimizam i nosi više od vizuelnog utiska, a to je da smo dobar partner i zemlja sa kojom misle da grade dugoročne odnose.”   

Rukovodilac Kancelarije Privredne komore Srbije u Dubaiju, Marko Selaković, deli mišljenje Ambasadora Srbije u UAE: „Ovo je veliki istorijski dan za Srbiju i sve Srbe u UAE. Ova zemlja pokazuje da je naš istinski partner i čini nas ponosnima - zahvalni smo na tome.“   

Svakako, dugujemo veliku zahvalnost Ministarstvu inostranih poslova UAE, kao i kompaniji Emaar koja je vlasnik Burdž Kalife i naravno Ambasadi Republike Srbije u Emiratima što su nas učinili ponosnim gradjanima Srbije i članovima zajednice u Emiratima.

;