BIRO PRIČE

Nole sa investicionim fondom iz UAE gradi terene kod Jaza?

Novak Đoković zainteresovan je da kupi zemlju u Crnoj Gori na kojoj bi napravio golf teren sa 18 rupa, hotele i druge turističke sadržaje

Između drame u Melburnu i prve pobede na ATP turniru u Dubaiju najbolji svetski teniser Novak Đoković posetio je Crnu Goru.

Kako pišu podgoričke Vijesti, Đoković je zainteresovan da kupi veliki zemljišni kompleks u zaleđu plaže Jaz na kome bi uz podršku investicionog fonda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata izgradio veliki golf teren sa 18 rupa na ovom delu Jadrana, uz hotelske i ostale sadržaje.

Više izvora potvrdilo je “Vijestima” da je prvi reket sveta kazao da je predviđeno ulaganje više od 300 miliona eura. Đoković je krajem januara došao u Budvu, kako bi se navodno uverio u potencijale lokacije Mrčevo polje.

Izvori “Vijesti” tvrde da se neformalno sastao i sa pravnim zastupnicima Nevladine organizacije “Jaz - Mrčevo polje”, koja okuplja više od 600 Grbljana, vlasnika 2,2 miliona kvadrata zemlje u zaleđu plaže.

Navodno, Đoković je sa njima razgovarao na večeri u etno-selu gradonačelnika Budve Marka Carevića, u grbaljskom selu Krimovice. “Vijestima” je rečeno da je Đoković kazao da zastupa jedan od vodećih investicionih fondova koji je zainteresovan da gradi golf teren.

Više izvora navodi da je rekao i kako je nekoliko zemalja zaintersovano da privuče investitore - od Srbije do Afrike, te da ukupan budžet za projekat premašuje 300 miliona evra. Predstavnici te NVO navodno su predočili Đokoviću da i dalje postoje imovinsko-pravni problemi oko zemljišta i da bi trebalo da se obrati državi. Izvori “Vijesti” tvrde i da su pokazali spremnost da podrže projekat.

Iz te NVO ranije su poručili da je njihov cilj da se Mrčevo polje turistički valorizuje, ali ne kroz izgradnju stanova za tržište, već kroz projekat turističkog kompleksa visoke kategorije. Kompleks zemljišta u zaleđu plaže Jaz do prošle godine je zakupljivala Opština Budva. S tom praksom se počelo još pre gotovo deset godina, kada je napravljen i koncertni plato uoči koncerta “Rolingstonsa”. Potom je nastupila i Madona, da bi potom na tom mestu održavao muzički festival “Sea dance”.

Đoković se do sada nije izjašnjavao o medijskim natpisima na ovu temu. Ipak, jedno je sigurno - najbolji teniser na planeti sigurno će širom raširenih ruku biti dočekan u Crnoj Gori sa svakim projektom koji će ovu bivšu jugoslovensku republiku učiniti uočljivijom na svetskoj turističkoj mapi.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Novak Đoković iznenadio i oduševio Srbe u Dubaiju

BIRO VODIČ: Sve što bi trebalo da znate o Muzeju budućnosti

EXPO 2020 Dubai: Deo stepeništa Ajfelove kule na izložbi


;