BIRO PRIČE

Mini-odmor u decembru: Proslava Nacionalnog dana UAE

Zaposleni u javnom i privatnom sektoru praznovaće četiri dana

Povodom proslave 47. rođendana Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), zaposleni u javnom i privatnom sektoru imaće četiri slobodna dana na kraju godine – od 30. novembra do 3. decembra.

Proslava državnog praznika “pada” 2. decembra, a iz Vlade UAE saopšteno je da će i 3. decembar biti neradni dan. Kako praznicima prethodi vikend, čeka nas mini-odmor pred kraj kalendarske godine. Ovo će, ujedno, biti i poslednji plaćeni slobodni dani u UAE u 2018. Prvi radni dan posle praznika je utorak, 4. decembar, a prvi slobodan dan u 2019. biće 1. januar.

  

Ove godine 2. decembra UAE proslavljaju 47 godina od ujedinjenja. Prošle godine, šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum, vladar Dubaija i potpredsednik Vlade UAE, podsetio je da su UAE nastali kao san vizionara.

– Pokojni šeik Zajed, zajedno sa svojim bratom pokojnim šeikom Rašidom, pokrenuo je dijalog zasnovan na zajedničkom snu koji počiva na principu jedinstva – rekao je šeik Muhamed. - Na regionalnom nivou, UAE je država koja beleži najbrži rast, koja je fokusirana na smart tehnologije, a naš cilj je da svi ljudi koji žive u Emiratima budu srećni i da napreduju u uspešnom okruženju koje će jačati naš globalni uticaj. Sreća je osnovno pravo svakog čoveka. Sreća je kada se čovek oseća sigurno, kada ima dostojanstvo, dom i porodicu, kao i lepu budućnost, a država bi trebalo da omogući da snovi i ambicije svakog čoveka budu ostvareni. Emirati su multinacionalna sredina i mi iskreno cenimo doprinos svakog stranca koji učestvuje u tome da naša zemlja održi pozitivnu reputaciju i konstantno podstiče razvoj. Put ka budućnosti nije lagan, ali sam uveren da ćemo snažnom voljom svih građana UAE, odlučnošću i napornim radom realizovati naše ambicije i postati najbolji od najboljih, uvek i zauvek.

Ove godine u februaru obeleženo je pola veka otkako su vladari Abu Dabija i Dubaija postigli dogovor o ujedinjenju i pozvali vladare ostalih emirata da se priključe stvaranju nove države. Konačni dogovor postignut je 1971, kada je stvorena država koja u današnjim okvirima slovi za jednu od najprosperitetnijih ne samo na Bliskom istoku, već i u čitavom svetu.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

DUBAI KAO HOLIVUD: Policajci na letećim motociklima (VIDEO)

EKSKLUZIVNO: Prvi intervju prvog ambasadora Srbije u UAE

Spektakularna transformacija: Od peska do trkačke staze (FOTO)


;