BIRO PRIČE

Kulturni događaj leta: Izložba slika u Ambasadi Srbije (FOTO)

Od 4. do 19. jula umetnik Bobo Ivanović izlaže svoja dela u Abu Dabiju

U zgradi Ambasade Srbije u Abu Dabiju u četvrtak, 4. jula biće svečano otvorena izložba našeg umetnika Boba Ivanovića. Naziv izložbe je „Sa naših prostora“, a kako umetnik kaže u razgovoru za Naš Biro, slike su tematski povezane i prikazuju kako motive iz Srbije, tako i podvodni svet reka i mora.

  

  

- Motivi na slikama su različiti - od Petrovaradinske tvrđave koja je moja večita inspiracija, samim tim što se moj studio „Atelje“ nalazi baš tamo, preko motiva Dunava, kanala Dunav-Tisa-Dunav, prelepih polja sa makovima, i, naravno, riba koje lovim po moru i rekama – kaže Ivanović koji se, uz slikarstvo, bavi i flaj fišingom.

  

  

Slike koje ćemo imati prilike da vidimo Bobo je napravio u proteklih pet meseci u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE). Izložba će biti prodajnog karaktera, pa ukoliko želite da vaš novi dom u pustinji oplemenite motivima koji vas podsećaju na domovinu, imaćete priliku da do 19. jula odaberete sliku koja vam se najviše dopadne.

  

  

  

Iako nema dugačak staž u UAE, Bobo Ivanović se u našoj zajednici u pustinji već istakao kao jedan od ljudi koji pokazuje snažnu inicijativu za okupljanjem svih nas sa prostora ex-Yu. U januaru je organizovao prvu slikarsku koloniju na ostrvu Mun u emiratu Abu Dabi; podršku toj Ivanovićevoj inicijativi pružio je i ambasador Srbije u UAE Stanimir Vukićević koji je posetio naše umetnike i proveo nekoliko sati sa njima razgovarajući o budućim projektima u kojima će naši slikari učestvovati.

  

  

  

U javnom životu u UAE Ivanović slovi za umetnika čija dela izazivaju veliku pažnju. Portret šeika Zajeda bin Sultana Al Nahjana, koji je nastao 2016. u Ivanovićevom ateljeu na Petrovaradinu, izazvao je salvu pozitivnih reakcija pošto je publika čak tri puta imala prilike da je vidi - najpre na ADIPEC sajmu 2018. i Formuli u Viceroy hotelu, a potom i u hotelu Westin na ostrvu Jas povodom Nacionalnog dana UAE.

Ovo delo, kao i portret vladara Dubaija šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma, publika će moći da vidi u novembru u okviru izložbe pod nazivom „U čast velikih šeika“. Za sada, Bobo Ivanović je jedini slikar iz Srbije koji će izlagati svoja dela na ovoj prestižnoj kulturnoj manifestaciji u Emiratima.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Lično iskustvo: Nostalgija u pustinjskoj oazi (FOTO)

Nova slika srpske dijaspore: Podaci koji će vas iznenaditi

Vodič: Kako da započnete sopstveni podcast za 500 dinara!


;