BIRO PRIČE

Josip iz Bosne – najbolji modni bloger u Dubaiju (FOTO)

Veliko priznanje za momka sa naših prostora

Josip Grabovac, rodom iz Bosne i Hercegovine, dobitnik je nagrade za najboljeg modnog blogera u Dubaiju. Ovo priznanje, kao i zlatna statua teška 10 kilograma, uručeni su mu na Via Fashion Weeku, gde je učestvovao kao VIP bloger po pozivu organizatora manifestacije. Nagradu su mu uručili predstavnici vladarske porodice najpoznatijeg emirata.

„U Dubaiju sam video novu realnost, video sam kako grade svoj estetski identitet poštujući tradiciju koja vlada u ovom delu sveta. U Dubaiju se govori jezikom luksuza, ali postoji tendencija da se približe Evropi i minimalističkom stilu“, napisao je Josip na svom blogu.

Takođe, Josip je podelio utiske o samom gradu u kom je gostovao:

„Dubai je fascinantan, futuristički i gostoljubiv grad u kom se na sve strane ogleda tehnološki napredak. Hoteli su divni i svima preporučujem da dođu u Dubai ukoliko to već nisu učinili.“

  

  

Josip, koji je odavno odabrao Italiju kao bazu, vodi blog Glas mode od 2014. godine. Rođen je u Mostaru, dugo godina živeo je u Širokom Brijegu, a onda se otisnuo u blogerske vode i otvorio novo poglavlje života.

- Nikada sebe nisam nazivao influenserom i ne želim to – izjavio je Grabovac za medije u BiH. - Ne kažem da je to nešto loše, ali ne vidim budućnost na Instagramu i društvenim mrežama. Pokretanjem bloga “Glas mode” sebe sam svrstao u modne novinare i danas sam akreditovani novinar Camera Della Moda Italiana. Da, nekim slučajem, moram raditi samo na Instagramu i objavljivati fotografije brendova koji me plaćaju, radije bih se vratio poslu barmena koji sam radio deset godina i koji i danas volim. Budućnost mene ili bilo koga kao influensera ne vidim. Ja živim realnost i dokaz sam da ovaj posao možeš raditi čak i kada nije sve savršeno, blještavo i kristalno. Kavijari, hoteli, putovanja, isfiltrirani trbušnjaci, Mercedes od prijatelja, posuđeni tanjir iz restorana u kojem ćeš sad jesti i više nikad, jacuzzi pun mleka i latica… Tvrdim da sve to nije tako i da je Instagram jedna velika zabluda i prevara. Moja realnost je kuća u Širokom Brijegu, moja obitelj, kćerka, sarma, dolma, pršut, sir, bašta puna povrća, njeno okopavanje i kafa s mojom mamom i kćerkom. To je neprocenjivo.

BIRO

Foto: Glas mode


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Fantastične slike srpskog umetnika na izložbi u Dohi (FOTO)

Priče iz pustinje: Vinorel umetnice iz Srbije očarao šeike (VIDEO)

Posao u Dubaiju iz ličnog iskustva: Ne idite grlom u jagode!


;