BIRO PRIČE

Javna kritika šeika Muhameda: Ovo nije naš nivo! (FOTO)

Vladar Dubaija uvek pronađe način da ispita efikasnost zaposlenih u državnim službama

Malo, malo, pa vladar Dubaija šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum iznenadi zaposlene u javnim preduzećima. Pre tri godine banuo je u zgradu opštine posle produženog vikenda i i toku radnog vremena zatekao prazne kancelarije, a ništa manje iznenađenje nije ga sačekalo ni u Odeljenju za zemljište i Odeljenju za ekonomski razvoj. Snimci i fotografije koje je tom prilikom podelio na društvenim mrežama preko noći su postali viralni, tim pre što se od vladara ne očekuje da će kontrolisati činovnike.

Ovoga puta njegove kritike usledile su pošto je dobio fotografiju iz Emirates pošte u Karami, na kojoj je zabeležena kao preslikana atmosfera iz čuvenih srpskih FT1P čekaonica. Kilometarski red smorenih ljudi koji “čekićaju” ispred šaltera vladar Dubaija podelio je na svom Twitter nalogu, uz komentar:

Ovo nije naš nivo. To nisu naše usluge. Ko god pruža ovakav nivo usluga neće biti u mom timu.”

  

Fotografiju su napravili tajanstveni korisnici koji su poslati u Emirates poštu da ocene kvalitet usluge, kao i rad zaposlenih. Prizori nisu bili nimalo ohrabrujući, a analiza tajanstvenih korisnika pokazala je sledeće:

Korisnici predugo čekaju da bi obavili ono zbog čega su došli u Emirates poštu.

Čak 75 odsto onih koji su uslikani kako drežde u redovima došli su da bi preuzeli Emirates ID.

Korisnici moraju da odu na više šaltera da bi obavili jedan posao.

Početkom godine, u knjizi “Moja priča”, šeik Muhamed objavio je 10 zapovesti kojih bi trebalo da se pridržavaju zaposleni u javnim službama u Dubaiju. Na vrhu liste nalazi se vrhunski kvalitet usluge koji očigledno u slučaju poslovnice Emirates pošte u Karami nije ispoštovan. Vladar Dubaija preporučio je menadžerima da bolje organizuju posao, a zaposlenima da izgrade što bolju interakciju sa korisnicima poštanskih usloga.

Objavljivanje fotografije iz Emirates pošte i komentar vladara Dubaija naišao je na ogromnu podršku stanovnika ovog emirata. Na društvenim mrežama medija u UAE nižu se komentari koji ilustrativno opisuju do kojih granica ponekad može da ide neefikasnost zaposlenih. Tako korisnici usluga Emirates pošte pišu da je “čekanje od po dva sata u redovima frustrirajuće” i pozivaju menadžere da poboljšaju usluge.

“Za vreme mog boravka u UAE stiglo je samo 50 odsto moje pošte, i to sa kašnjenjem od nekoliko nedelja ili nekoliko meseci. Božićne čestitke stigle su nedelju dana pre Uskrsa”, komentarisao je jedan od čitalaca Nacionala.

Ako je suditi po dosadašnjim reakcijama menadžera u državnim službama koje je vladar Dubaija javno kritikovao, možemo očekivati da će za kratko vreme i usluge u Emirates pošti biti bolje, a službenici efikasniji. U suprotnom, zna se šta sledi...

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Jedan poziv menja sve: Da li je Zeka otišao u Kostariku?

Top PET saveta za pravljenje najboljih fotki u Dubaiju

Nova mejl adresa Ambasade Srbije u Abu Dabiju


;