BIRO PRIČE

Istraživanje: Ko u Emiratima ima STVARNO DOBAR posao?

Rezultati koji otkrivaju koliko su zaposleni zaista zadovoljni na radnom mestu

Redovna isplata zarade i posao koji podrazumeva najmanje 30 radnih sati nedeljno parametri su za kategorizaciju dobrog posla na globalnom nivou. Na osnovu ovih parametara, čak sedam od deset zaposlenih u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) može se pohvaliti da ima stvarno dobar posao, pokazuju rezultati Galupove studije “Global great jobs” za 2018. godinu. Studija je sprovedena u 128 država; UAE se nalaze na trećem mestu, dok su SAD i Rusija na prvoj i drugoj poziciji.

U odnosu na 2016. godinu, procenat zaposlenih koji imaju dobar posao u UAE skočio je za šest odsto. Dodatni parametri koje Galupovi istraživači uzimaju u obzir su zadovoljstvo radnim učinkom i ličnim razvojem zaposlenih na radnom mestu.

  

  

Slična situacija je i u Bahreinu koja se našla na drugom mestu po broju srećnih radnika u zemljama Zaliva; 59 odsto zaposlenih u Bahreinu zadovoljno je poslovima koje obavlja i redovnom isplatom plate. Ono zbog čega se ova mala zalivska zemlja, baš kao i UAE, dobro kotira na globalnom tržištu rada je pružanje mogućnosti za zapošljavanje i zadržavanje radnika.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

BIRO VODIČ: Najvažnije odredbe Zakona o radu UAE

Upoznajte PET tipova ljudi koji rade u Dubaiju (FOTO)

Vodič za traženje posla u inostranstvu (VIDEO)


;