BIRO PRIČE

Inicijativa za otvaranje konzularnog odeljenja Srbije u Dubaiju

Kako srpska zajednica nastavlja da se razvija i raste u Dubaiju, tako raste i potreba za dodatnom konzularnom podrškom u najpoznatijem emiratu

Dubai je dom velikom broju Srba koji ovde traže prilike za posao i uspeh. U tom kontekstu, raste potreba za otvaranjem konzularnog odeljenja Republike Srbije u Dubaiju, koje bi olakšalo obradu zahteva i smanjilo rokove čekanja za dokumenta.

Metropola nastala na pustinjskom pesku nije samo atraktivna turistička destinacija, već i dom za mnoge Srbe koji su pronašli svoje mesto pod suncem u ovom globalnom poslovnom čvorištu. Kako srpska zajednica nastavlja da se razvija i raste u Dubaiju, tako raste i potreba za dodatnom konzularnom podrškom.

Sadašnje stanje nalaže da Srbi koji žive u Dubaiju i severnim Emiratima moraju da putuju do Abu Dabija da bi posetili Ambasadu Republike Srbije i došli do potrebnih dokumenata. Rokovi čekanja za predaju dokumenata i sastanke često dugo traju, što stvara i logističke i vremenske izazove za one koji žive i rade u Dubaiju.

Zbog toga se pojavila inicijativa za prikupljanje potpisa sa ciljem otvaranja konzularnog odeljenja Srbije u Dubaiju. Uprkos tome što ovo nije zvanična peticija, državljani Srbije koji žive i rade u Dubaiju nadaju se da će dovoljan broj potpisa inicirati zvanične kanale za obnovu zahteva za otvaranje konzularnog odeljenja.

Naime, otvaranje konzularnog odeljenja u Dubaiju značajno bi olakšalo obradu zahteva, ubrzalo postupak dobijanja dokumenata i skratilo rokove čekanja za srpske državljane u Emiratima. Pored toga, to bi moglo da olakša i rad Ambasade Republike Srbije u Abu Dabiju.

Inicijativa za otvaranje konzularnog odeljenja Srbije u Dubaiju dokaz je koliko je srpska zajednica postala integralni deo ovog brzorastućeg grada. Sa nastavkom rasta Dubaija kao globalnog poslovnog i turističkog centra, nužno je da se infrastruktura za podršku građanima prilagođava tim promenama. Potpisnici ove inicijative pokazuju da su posvećeni podršci svojoj zajednici i daljem unapređenju veza između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Peticiju za otvaranje konzularnog odeljenja Srbije u Dubaiju možete da potpišete na OVOM LINKU

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Emirati: Uslovi pod kojima stanodavac može da poveća rentu

Pokretanje posla u Dubaiju sa 100% vlasništva: Ovo su opcije

Moja priča-Marko Jovanović: UAE– raj za privatni biznis


;