BIRO PRIČE

I to dočekasmo: Počinje upis prvog srpskog odeljenja u UAE

Po programu nastave Ministarstva prosvete Republike Srbije, u Dubaiju kreće upis za prvo zvanično srpsko odeljenje

Posle više decenija života i rada srpske dijaspore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), u pustinji će biti organizovan upis prvog zvaničnog srpskog odeljenja za decu od šest do 18 godina starosti, saznaje Naš BIRO.

Upis je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije u UAE, a u organizaciji Srpskog kulturnog centra "Taraba" (SKC Taraba) i "Dubai Školice".

Program nastave je program Ministarstva prosvete Srbije, a budući školarci će početi da uče gradivo na jesen. Školska godina će, kako saznajemo, trajati do juna 2024. godine.

Upis je planiran do 30. maja 2023. godine, a program prilagođen starosnim grupama od šest do 18 godina.

Nastava će biti održavana subotom u učionicama u "Mall of Emiratesu".

Ovakva odeljenja srpskog jezika i kulture već postoje u 16 zemalja (Francuska, Italija, Slovenija, Malta, Južnoafrička Republika…) i rade po identičnom programu Ministarstva prosvete Republike Srbije. 

Po završenoj godini, deca dobijaju svedočanstva i đačke knjižice Ministarstva prosvete. Ministarstvo prosvete finansira nastavu, uz dodatnu finansijsku podršku i učešće roditelja (porodica) u obezbeđivanju svih uslova neophodnih za rad.

Da bi formirali ovo odeljenje u okviru u obrazovnog sistema Ministarstva, potrebno je minimum 20 učenika prijavljenih do 30. maja. Ukoliko bude veći broj učenika, postoji mogućnost podele u više starosnih odeljenja. 

Pozivamo Vas da iskažete interesovanje i prijavite vaše dete!

Za sva pitanja možete kontaktirati SKC Taraba na mejl aleksandra@kctaraba.com ili na broj telefona +971501351804.

Za sve zainteresovane roditelje biće organizovana Otvorena vrata 30. aprila u 15h, kada će imati priliku da se upoznaju sa timom, prostorom i radom, i dobiju odgovre na sva pitanja koja ih interesuju u vezi sa školom.

Iz SKC "Taraba" i "Dubai Školice" zahvaljuju na dosadašnjoj saradnji  Blaženki Trivunčić koja koordinira program dopunske nastave u inostranstvu ispred Ministarstva prosvete. 

Bez obzira na to kad ste došli u UAE i koju školu vaše dete pohađa u pustinji, pozivamo vas da ono bude deo prvog srpskog odeljenja na  Bliskom istoku.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče 

Aleksandra Branković: Taraba je naša druga kuća u UAE 

Gastarbajterske priče: Imaš pare, sve imaš... A cmizdriš

Ispovest gastarbajtera: Gorka istina o „slatkom životu“


;