BIRO PRIČE

Heroji su među nama: Trka za dečji život (FOTO+VIDEO)

Željko Zeljković iz Pančeva istrčao je ultramaraton života – 80 kilometara za devet sati, za pomoć malom Vladi Đorđeviću. I u humanitarne svrhe će trčati OPET!

Nema osobe u Srbiji koja nije zaplakala ganuta dirljivim gestom ultramaratonca velikog srca Željka Zeljkovića.

Ovaj humani sportista najavio je da će 15. februara pretrčati deonicu od Pančeva do Smederevske Palanke80 kilometara, u okviru humanitarne akcije „Svim srcem za Vladu“. Datum nije izabrao slučajno - 15. februar je Međunarodni dan dece obolele od malignih bolesti. Devetogodišnji Vlada Đorđević iz Pančeva boluje od ciste na mozgu, a za lečenje, preglede i operaciju neophodno je prikupiti 40.000 eura.

Zeljković je odlučio da prodaje kilometre koje će pretrčati i tako učestvuje u ozdravljenju svog malog sugrađanina.

Uprkos hladnom vremenu, Željko je na Sretenje u pet sati ujutro krenuo iz Aviv Parka u Pančevu. Ispratili su ga njegovi maratonci, kao i drugi prijatelji, a negde na pola puta, u blizini Smedereva sa njim su nastavili da trče maratonci iz Pančeva i Sandra Trojanović, maratonka iz Smederevske Palanke, piše portal Pančevo moj kraj.

  

Na ulazu u Smederevsku Palanku priključili su mu se i drugi sportisti iz tog mesta, orijentirci i atletičari, kao i građani koji su želeli da podrže ovu akciju. Među atletičarima bilo je i trkača iz Jagodine, ali i nekoliko drugih mesta iz cele zemlje.

Poslednjih dvadesetak metara sa Željkom i Sandrom prošetao je i mali Vladimir Đorđević, koji je, prema rečima njegovog oca Siniše, bio oduševljen celim događajem.

I sami učesnici trke su veoma zadovoljni i dirnuti dočekom u njihovu čast kojem je u centru Smederevske Palanke prisustvovalo nekoliko stotina građana.

Željko Zeljković kaže da je trka prošla odlično, bez problema i da ga je celim putem pratio odličan osećaj zbog trčanja za Vladu.

 - Veoma sam srećan što sam bio u prilici da pomognem Vladi i njegovoj porodici. Imali smo predivan doček u Smederevskoj Palanci, gde su bili građani i predsednik opštine Nikola Vučen, kojem zahvaljujem ovom prilikom. U prikupljanju pomoći pomogli su obični građani, ali se nadam da će neko veliki ovo videti i pomoći da se obezbedi i ostatak novca - kaže Zeljković.

  

Sandra Trojanović, maratonka iz Smederevske Palanke se pridružila Željku Zeljkoviću na četrdesetom kilometru i kaže da je ceo događaj za nju bio fenomenalno iskustvo:

- Na cilju nas je dočekalo oko stotinu ljudi, mnogo dece i sportista je trčalo sa nama. Mogu da kažem da naš grad odavno nije imao ovako lep događaj i veoma sam ponosna što sam bila deo ovoga.

Akcija pomoći porodici Đorđević u obezbeđivanju neophodnih 40.000 evra za lečenje, preglede i operaciju ciste na mozgu malog Vlade u Turskoj se nastavlja, jer je ovom trkom obezbeđen samo jedan deo neophodne sume. Kako piše portal Panpress, od kupovine kilometara prikupljeno je 367.000 dinara, a od početka humanitarne akcije koja je započela koncertom i stendap komedijom u januaru još 64.200 dinara.

Ukoliko i vi želite da pomognete da se potrebni novac što pre obezbedi, to možete učiniti uplatom na žiro račun Siniše Đorđevića broj 340-32110017-94 kod „Erste banke”, sa naznakom “za lečenje Vlade”.

Adresa: Kej Radoja Dakića 3/15, 26000 Pančevo.

Za uplate iz inostranstva aktivan je devizni račun broj: iban: RS35340764316401299932 SIF-kod je GIBARS22.

Kontakt: djordjevicsinisa86@gmail.com

Dečakov otac Siniša Đorđević zahvalan je svima koji su do sada učestvovali u humanitarnoj akciji.

A srpski reprezentativac u ultramaratonu Željko Zeljković ne namerava da stane! Na cilju u Smederevskoj Palanci otkrio je novi plan - da bude održan još jedan ovakav maraton tokom leta koji bi startovao iz Smederevske Palanke, a cilj bi ovog puta bio u Pančevu. Pomoć bi išla građaninu Smederevske Palanke.

O humanitarnim akcijama i zdravstvenom stanju Vlade Đorđevića možete se više informisati i na Fejsbuk stranici "Podrška za Vladu" – kliknite OVDE

BIRO/Pančevo moj kraj


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Svet na dlanu, Srbija u srcu (VIDEO)

Vremeplov: Čudesni Beograd iz prošlog veka (VIDEO)

FOTO-PRIČA: Tri najveća mita o životu u Dubaiju


;