BIRO PRIČE

HAJDE DA SVI MALO ŽIVIMO: Stižu nove lepotice na vodi (FOTO)

Od 26. februara do 2. marta čekaju nas novi Dubai International Boat Show i jahte vredne 240 miliona evra

Plovidba je oduvek bila važan element života u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), a rastuća pomorska industrija u regionu pruža brojne mogućnosti da ova tradicija nastavi da živi, i to u punom sjaju.

Od 26. februara do 2. marta biće održano 27. izdanje Dubai International Boat Showa (DIBS), praznik za oči za sve one koji vole da najveći deo života provedu boraveći na vodi i mogu to sebi da priušte, ali i za “obične smrtnike” koji samo uživaju u pogledu na jahte, diveći se njihovoj lepoti.

  

  

Na velikoj reviji plovila učestvovaće 800 kompanija i brendova iz 50 zemalja, a posetioci će imati priliku da vide ribarske brodove, jedrilice i male brodove za odmor, ali i velelepne super-jahte sa sopstvenim vodopadima i đakuzi-kadama na palubi. Kako najavljuju organizatori, na ovoj manifestaciji neke super-zvezde na vodi koštaće i do 240 miliona evra, ali će biti i onih koje koštaju koliko i prosečan novi porodični automobil u ovom delu sveta. Otud i slogan 27. DIBS-a koji glasi: “Hajde da svi malo živimo” koji je dodatno inspirisan porukom da se odmaknemo od užurbanog načina života i odvojimo malo vremena za opuštanje na moru.

Pored revije luksuznih jahti, posetioci će moći da se okušaju u jedrenju, ribolovu i ronjenju.

  

  

- UAE i šira regija postali su globalna lokacija za posetu svim zalјublјenicima u vodu, od jedriličara, do ronilaca – navode organizatori, ne skrivajući uzbuđenje što će se u Dubai povodom DIBS-a sliti veliki broj ljudi iz celog sveta koji prepoznaju ovaj grad-emirat kao sjajnu pomorsku destinaciju.

Na Dubai International Boat Showu biće upriličeno 15 ekskluzivnih promocija najvećih svetskih firmi iz oblasti brodogradnje, uklјučujući “Gulf Craft”, “Asis Boats”, “Integriti Iachts” i “Victori Team”.

BIRO

Foto: Aleksandra Sekulić, Arhiva Našeg Biroa


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

BIRO VODIČ za turiste: Najbolji kafići i restorani u Dubaiju

Priče iz Dubaija: Koliko košta da iznajmite Teslu na dan?

Mega građevina u Kuvajtu: Niče most dugačak 48 kilometara


;