BIRO PRIČE

Gojković čestitala timu koji je pripremio paviljon Srbije

Ona je, tokom obilaska tog paviljona, naglasila značaj predstavljanja Srbije na toj vodećoj svetskoj manifestaciji

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković rekla je u Dubaiju da je paviljon Srbije na sajmu "Dubai EXPO 2020” u poslednja tri meseca posetilo 500.000 ljudi.

Ona je, tokom obilaska tog paviljona, naglasila značaj predstavljanja Srbije na toj vodećoj svetskoj manifestaciji, prenelo je Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Gojković je čestitala timu koji je pripremio izložbu iz koje se, kako je navela, "vidi spoj naše prošlosti, sadašnjosti, i budućnosti moderne Srbije”.

Istakla je da interesovanje brojnih posetilaca za paviljon Srbije potvrđuje važnost predstavljanja na prestižnoj svetskoj manifestaciji.

- U poslednja tri meseca ovde je prošlo čak 500.000 ljudi, uglavnom stranaca, koji možda i nisu znali koliko je slavnih ličnosti obeležilo istoriju čovečanstva kako iz domena modernih tehnologija, tako i iz sporta i umetnosti, a koji upravo potiču iz Srbije - rekla je ona, navodi Beta.

Istakla je da predstavljanje Srbije prikazuje "spoj modernog sa vinčanskom kulturom”, sa, kako je navela, Nikolom Teslom, sa Emirom Kusturicom i mnogim drugima, kao što su slikarka Nadežda Petrović, teniser Novak Đoković i košarkaš Nikola Jokić.

- Sigurna sam da svi koji posete srpski paviljon mogu da se uvere šta to Srbija danas u modernom svetu može da predstavlja - rekla je Gojković, prenelo je resorno ministarstvo na svom sajtu.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Dubai: Interaktivni ekrani sa zabavnim sadržajem u taksijima

Muralom šeika Bin Zajeda oboren svetski rekord

VELIKI ARAPSKI UM: U Dubaiju osnovan fond od 100 miliona AED

;