BIRO PRIČE

FOTO-PRIČA: Hrana iz Srbije preko Dubaija osvaja svet

Ambasador Srbije u UAE, Nj. E. Stanimir Vukićević posetio je štand Srbije i razgovarao sa predstavnicima kompanija o mogućnostima plasmana naših proizvoda

U nedelju, 17. februara, u Dubai World Trade Centru svečano je otvoreno 24. izdanje Međunarodnog sajma hrane, pića i ugostiteljstva Gulfud. Sajam je otvorio šeik Hamdan bin Rašid Al Maktum, zamenik vladara Dubaija i ministar finansija UAE.

I ove godine Srbija tradicionalno predstavlja svoje proizvode na prestižnom Gulfudu. Među 5.000 izlagača iz celog sveta njih 13 je iz Srbije, dok je još šest kompanija iz naše zemlje na Gulfudu u statusu posetilaca.

Ambasador Srbije u UAE, Nj. E. Stanimir Vukićević posetio je štand Srbije i razgovarao sa predstavnicima kompanija o mogućnostima plasmana naših proizvoda na tržište UAE i šire.

AMBASADOR SRBIJE NJ.E. STANIMIR VUKIĆEVIĆ NA ŠTANDU SRBIJE NA GULFUDU

 

Delegacija proizvođača iz Srbije i ove godine na Gulfudu boravi u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije. Na štandu Srbije u Hali Šeik Said svoje proizvode predstavljaju „Zdravo organic“, „Master fruits“, „PIK Bečej“, „Bahus“, „PIK Južni Banat“, „ITN Group“, „PIP Novi Sad“, „Nektar“, „Benlian food“, „Mundorama“, „Bernstein doo“, „Damar confit“ i sirana Jovanović, dok su u svojstvu posetilaca na Gulfudu naše firme „The Truffles CO. ltd“, „Tisacoop LTD“, „BMD“, „Agranela“, „Agropartner“ i „Mirotin Tisa“.

Kako je Naš Biro već najavio, posetioci Gulfuda mogu da se upoznaju sa širokim asortimanom proizvoda koji su uzgojeni i napravljeni u Srbiji – od sokova i sokića za najmlađe, preko pirinčanih i kukuruznih pločica, pirinčane kaše, džemova, energetskih napitaka, svežih srpskih tartufa i proizvoda od tartufa, do ajvara, voća, povrća, tortilja i vrhunskih sireva.

  

Učešće na Gulfudu predstavlja veliki izazov, ali i veliku šansu za sve izlagače. Kako UAE uvoze više od 80 odsto prehrambenih proizvoda, od čega 50 odsto ponovo izvoze u zemlje Zaliva i istočnu Afriku, ulazak na ovdašnje tržište predstavlja berićetan poslovni poduhvat.

Prošlogodišnji nastup srpskih privrednika na Gulfudu bio je uspešan, a dogovoreni poslovi bili su vredni više od dva miliona evra.

Sajam Gulfud u Dubaiju biće otvoren do 21. februara. Redakcija Našeg Biroa poziva sve članove ex-yu zajednice da posete štand Srbije i upoznaju se sa proizvodima koje predstavljaju naši izlagači.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Priče iz Dubaija: Koliko košta da iznajmite Teslu na dan?

IDEX 2019: Svetska premijera aduta srpske vojne industrije

BIRO VODIČ za turiste: Najbolji kafići i restorani u Dubaiju


;