BIRO PRIČE

FOTO-PRIČA: 10 razloga da Dubai postane vaš novi dom

Ako razmišljate o preseljenju u drugu državu i ako su Emirati vaš izbor, evo zašto bi trebalo da odaberete Dubai kao novo mesto za život

Najpoznatiji emirat je po mnogo čemu fascinantan - u njemu se nalazi jedini hotel sa sedam zvezdica na svetu, najveća građevina na svetu, najveća fontana na svetu... Dubai je danas, reći će mnogi, ono što je Amerika bila nekada - savršeno mesto na planeti gde možete započeti novi život, krenuti "od nule" i uspeti ako ste dovoljno uporni i spremni da prevaziđete granice sopstvenih mogućnosti.

1. Bezbednost na visokom nivou

Procenat prekršaja u Dubaiju je na nivou statističke greške u odnosu na druge svetske metropole. Vlada Dubaija izuzetno je posvećena bezbednosti i sigurnosti, a politička stabilnost dodatni je razlog da kažete "da" životu u ovom emiratu.

  

2. Kulturna različitost

U Dubaiju živi više od 200 nacionalnosti - više od 90 odsto stanovništva čine stranci. Verska tolerancija se podrazumeva.

  

3. Raj za turiste, ali...

U turističkim atrakcijama mogu da uživaju i oni koji su odabrali Dubai kao novi dom. Ovde vam nikada neće biti dosadno kada završite sa poslovnim obavezama; uvek možete da prošetate do najvećeg tržnog centra na svetu, da se opustite u vodenim i zabavnim parkovima, da obiđete safari park...

  

4. Sunce skoro uvek sija

Tokom najvećeg dela godine vreme je lepo, što utiče na dobro raspoloženje.

  

5. Plaže na svakom koraku

Dubai se nalazi u Arapskom zalivu. Kad god poželite, možete da odete na neku od mnogobrojnih plaža i da uživate u kupanju i sunčanju.

  

6. Jeftin benzin

Automatski je jeftin i prevoz autobusom, taksijem i automobilom. Ujedno, ni kupovina automobila ne iziskuje puno para, čak kad kupujete četvorotočkaša možete da prođete bolje nego kad ga kupujete u domovini.

  

7. Fantastična hrana

Kako u Dubaiju živi više od 200 nacionalnosti, tako su i specijaliteti u kojima možete da uživate u Dubaiju raznoliki. Tradicionalna arapska kuhinja obiluje začinima i predstavlja veliki izazov za hedoniste, ali ako vam se ne dopadaju njihove đakonije uvek možete da se opredelite za ono što najviše volite.

  

8. Bogat noćni život

Ako ste mladi i želite dobro da se provedete, za vas u Dubaiju nema zime!

  

9. Osećaj zajedništva

U Dubaiju živi više od dva i po miliona ljudi, i niko se ne oseća kao stranac . Ako niste upoznali prve komšije, gotovo je izvesno da će vam u vreme praznika zakucati na vrata i pozvati vas da uveličate njihovo slavlje. Uzvratite na isti način :-)

  

10. Stil života

Uprkos tome što u Dubaiju svi mnogo rade, način života je mnogo opušteniji nego na Balkanu. Nema prevelikog stresa, prilika za zabavu je bezbroj, a gde god da kročite osećate se bezbedno. Kao u staroj Jugi nekada...

BIRO/Lovindubai.com


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Moja priča: U carstvu luksuznih automobila u Dubaiju (VIDEO)

Top 10 najbolje plaćenih poslova u Emiratima

Kuvajt: Nova vizna pravila


;