BIRO PRIČE

FOTO DANA: Filmska scena – DŽETMEN u Abu Dabiju!

Spektakl kakav se ne viđa često!

Fotografija pred vama nije fotomontaža. Reč je o nesvakidašnjoj sceni uslikanoj ovog vikenda u Abu Dabiju. Australijanac David Mayman (54) demonstrirao je najnoviji model JB Džet-Pak kompanije, leteći brzinom od 60 kilometara na sat, u okviru manifestacije Red Bull Air Race u prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U letećem kombinezonu, sa kacigom i dvomotorskim džet-pakom na leđima, Mayman je leteo na visini od 60 metara, izazivajući divljenje hiljade posmatrača koji su došli u luku Korniš.

Otkako je kao 16-godišnjak naučio da upravlja avionom, a kasnije i helikopterom, Mayman je želeo da nauči vertikalno uzletanje i sletanje. Počeo je da sledi mladalački san kada je pre 12 godina prodao svoju softversku kompaniju i počeo da se bavi tehnologijom za napajanje vertikalnog vazduhoplova za ličnu upotrebu. Uspešno je testirao prvi prototip džet-paka koji je u odnosu na današnji bio mnogo glomazniji zbog velikih motora koji su trošili puno goriva i, priznaje, nisu bili baš najsigurniji. A danas... Danas je sve drugačije!

- U početku, imao sam osećaj kao da držim naleđima Formulu 1 – ispričao je Mayman po završetku demonstriranja novog modela džet-paka u Abu Dabiju. – Ali, kada obavite 25 letova na ovaj način, opustite se i uživate u neverovatnom iskustvu, kao da ste na magičnom tepihu. Dok dajete ubrzanje, svet oko vas jednostavno prestaje da postoji...

BIRO

Foto: The National


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

NEKA GRUVA! Dubai dan za pamćenje – 9. februar!

Ljiljin Biro News(letter) 007 – (VIDEO)

PODCAST Naš Biro: Koliko para treba za biznis u Emiratima


;