BIRO PRIČE

Emirates inovacija: Uskoro stižu avioni bez prozora! (VIDEO)

Direktor avio-kompanije kaže da ovakvi avioni mogu da lete brže i sigurnije

Jedna od stvari koje ljudi vole da rade dok lete s jedne destinacije na drugu je da gledaju kroz prozor aviona. Ali, ovo bi uskoro moglo da bude prošlost. Tim Klark, prvi čovek avio-kompanije “Emirates” najavio je da bi u budućnosti avioni mogli da budu bez prozora kakvi sada postoje, a umesto njih putnici bi mogli da gledaju kroz virtuelne prozore.

- Avioni bez klasičnih prozora mogli bi da lete brže i više, ali i da troše manje goriva – istakao je Klark.

  

  

Od decembra 2017. na najnovijim avionima Boing 777-300ER koje lete u “Emiratesovoj” floti postoje ekrani koji imaju funkciju prozora u središnjem delu letelice. Sve ono što se događa spolja vidljivo je na specijalnim ekranima, a putnici su izuzetno zadovoljni doživljajem putovanja.

- To je atrakcija za putnike koji lete prvom klasom – izjavio je Sam Čui, popularni bloger koji je imao priliku da leti “Emiratesovim” avionom u središnjem delu letelice. – I ja sam, poput drugih putnika koji su imali karte za ovu poziciju u avionu, želeo da vidim kako izgleda virtuelni prozor. Nisam se osećao klaustrofobično, a ono što sam imao prilike da vidim kroz virtuelni prozor izgledalo je potpuno realistično.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Nostalgija: Ovako bi izgledao sastav SFRJ na Mundijalu 2018.

Dubai – smart grad: Najbrža pasoška kontrola na svetu

EXPO 2020: Čudo koje niče iz peska (Time-laps video)


;