BIRO PRIČE

Ekologija je pobedila: Novitet na aerodromima u Dubaiju

Eksperiment je trajao samo jedan dan, a neverovatni rezultati doveli su do velike promene

Od 2020. godine na svim aerodromima u Dubaiju biće zabranjena upotreba plastike za jednokratno korišćenje – plastičnih kesa, slamčica i pribora za jelo.

„Naše aerodrome godišnje koristi oko 90 miliona ljudi i uvereni smo da možemo da napravimo opipljivu razliku uklanjanjem plastike za jednokratnu upotrebu. Danas se obavezujemo da radimo sa svim našim koncesionarskim i ugostiteljskim partnerima kako bismo postigli taj cilj“, poručuju iz kompanije koja upravlja aerodromima u Dubaiju.

Inače, prema zvaničnim podacima, aerodromi u Dubaiju recikliraju na godišnjem nivou više od 43.000 tona papira, stakla i drugog otpada.U proteklih pola godine prikupljeno je i odloženo čak 16 tona plastičnih flaša i čepova.

Na Dan planete Zemlje na aerodromima u Dubaiju sproveden je svojevrsni mini-eksperiment - ugostiteljski objekti nisu davali slamčice uz kupljeno piće. Rezultat je bio neverovatan; dostavljeno je čak 150.000 slamčica manje u samo jednom danu koje bi, da su bile poređane jedna iza druge, napravile „plastični put“ dugačak 30 kilometara!

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Blagostanje za sve: Nacionalna strategija UAE do 2031.

Letnji novitet: Najkraći super-džambo let na svetu

PODUHVAT GODINE: Let za prošlost, sadašnjost i budućnost


;