BIRO PRIČE

Da li biste smeli da sednete u ovaj avion? (FOTO + VIDEO)

Otvorena sezona Red Bull Air Race 2016 - velika uzbuđenja i sumrak favorita!

  

Najbrži cirkus na svetu, takmičenje koje okuplja najbolje pilote i testira njihove mogućnosti do krajnjih granica iz godine u godinu sve je popularnije i privlači sve veći broj gledalaca.

Ekipa Našeg Biroa ekskluzivno je ispratila dešavanja na otvaranju sezone 2016. u Abu Dabiju. Ako je suditi po prvoj trci, biće ovo uzbudljiva i do kraja napeta sezona Red Bull Air Race 2016.

Akrobatske tačke, wingsuit letači, paraglajderi , i naravno neverovatni wingwalkers dodatno su povećali temperaturu kako kod gledalaca koji su ovaj spektakl gledali uživo, tako i kod onih koji su ga pratili u prenosu.

  

  

Takmičenje je održano nekoliko puta u našem regionu, a po prvi put i takmičar iz Slovenije Peter Podlunšek učestvovao je u najboljoj, Masters klasi. Peter je imao odlične rezultate na treninzima, ali se njegovo učešće završilo u prvoj rundi. Ipak, Peter je zadovoljan, jer je leteo na potpuno novoj letilici i, kako kaže, ima još puno mesta za napredak.

Krajem prošle sezone penzionisao se svetski šampion Pol Bonom, i time napravio ovu sezonu veoma napetom. Od 14 pilota Masters kategorije, svaki je pretendent na titulu.

  

  

Baš tako je bilo na otvaranju sezone. Dan je bio pun iznenađenja: Matt Hall iz Australije, koji je osvojio prvo mesto u ukupnom plasmanu prošle godine, pogodio je pilon i nije uspeo da prođe prvi krug takmičenja.

Još jedan favorit, svetski šampion iz 2008. godine, Hannes Arch, zbog izletanja iz sigurnosne zone diskvalifikovan je u poslednjoj rundi.

  

Pobeda na početku sezone dala je prednost Nikolasu Ivanovu u nastavku sezone, koja ove godine ima sedam trka - od Austrije i Mađarske, preko Japana, do Las Vegasa u SAD.

- Predlažem kraj sezone odmah - našalio se Ivanov. - Radili smo zaista naporno i nisam imao pritisak pred trku, ali sam znao da moramo da budemo jako pažljivi. Veoma sam srećan zbog pobede i hvala mom timu i fanovima.

  

  

Format takmičenja se iz godine u godinu unapređuje, ali se i povećava sigurnost za takmičare. Upravo je nekoliko takmičara i diskvalifikovano zbog pravila da pritisak u kabini ne sme preći 10G, jer nisu prilagodili svoju vožnju novim sigurnosnim pravilima.

  

  

Otvaranje sezone Red Bull Air Race 2016. bio je pravi adrenalinski praznik za gledaoce. Veliki izbor statistike, grafičkih prikaza i primena najnovijih produkcijskih dostignića čini ovo takmičenje sve popularnijim kod široke publike.

  Sledeća trka je u Spielbergu (Austrija) 23. i24. aprila.

  

BIRO

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Sport u srcu: Triatlon u Abu Dabiju (FOTO + VIDEO)

Foto-priča: Top 10 zanimljivosti o Beogradu koje niste znali

Da se smrzneš: Bejz-džamp sa Burdž Kalife (360 VIDEO)


;