BIRO PRIČE

Brineš – pozovi: Pomoć najmilijima gde god da ste

Brigu o starim i bolesnim roditeljima u Srbiji prepustite organizaciji od poverenja!

Prednosti života u inostranstvu su brojne: siguran posao, redovna plata, bolji standard, mogućnost napredovanja, upoznavanje različitih kultura... Ono što, međutim, tišti svakoga od nas je šta se događa sa najmilijima koje smo ostavili u domovini. Razdvojenost od članova porodice i familije uz koje smo odrasli i koji su nas ispratili u “novi život” svima teško pada. Iako o tome nerado pričamo, istina je da svako od nas bar jednom dnevno pomisli na roditelje, bake, deke i drage rođake koji su ostali sami i koji žive sami.

Koliko puta nam se desilo da “progutamo knedlu” kad sednemo da večeramo, pitajući se da li našim usamljenim, ostarelim i bolesnim roditeljima ima ko da spremi hranu i doda čašu vode?

Koliko puta nam se u glavi odigravao najcrnji mogući scenario kad smo telefonom pozivali roditelje ili rođake, a oni nisu odgovorili na poziv?

Koliko puta smo se zapitali imaju li sa kim da podele “čašicu razgovora”? Koga će zamoliti da im kupi hleb, mleko, lekove? Koga će pozvati ako im pozli?

Profesionalci na delu

Odnedavno, u Srbiji postoji organizacija “Brineš – pozovi”, čiji stručni tim preuzima brigu o našim bližnjima kako bi nam olakšao život u dijaspori.

Ideja o osnivanju organizacije brižljivo je stvarana i razrađivana punih 18 meseci, a osnivači – dr Ivana Cmiljić, specijalista ginekologije i akušerstva iz UAE i Nada Dimikić, advokat – posebno su vodile računa o timu koji je uključen u ovaj humani projekat.

Dr Ivana Cmiljić

Za sada, “Brineš – pozovi” radi samo na teritoriji Srbije (bez južne pokrajine Kosovo), ali je tendencija osnivača da servis bude proširen i na ceo prostor ex-Yu kako potrebe naše dijaspore budu rasle.

Oni koji već koriste usluge organizacije “Brineš – pozovi”, a žive u Kanadi, Francuskoj, Americi... imaju samo reči hvale za stručni tim koji daje sve od sebe da starima, usamljenima i bolesnima u Srbiji život učini lagodnijim i bezbrižnijim.

Usluge

Formirajući “Brineš – pozovi” na osnovu tri ključna principa – poštenje, vrednoća, ljubaznost – članovi tima osposobljeni su da pomognu na sledeće načine:

druženje

uspostavljanje internet komunikacije, PC podešavanje

redovno obaveštavanje o stanju vaših voljenih putem imejla, skajpa, WA, Vibera

pomoć pri kupovini namirnica

pomoć pri nabavci lekova

pomoć u kući

zakazivanje posete lekaru

pomoć oko transporta

Sve birate sami

Tim je osposobljen da pruži navedene usluge na najkvalitetniji način, a paket usluga  birate sami na osnovu potreba vaših majki, očeva, rođaka...

Takođe, na sajtu “Brineš – pozovi” možete da izaberete “osobu za kontakt” sa vašim voljenima. Od tima ćete dobijati redovne i trenutne povratne informacije u vezi sa vašim roditeljima i članovima porodice, njihovim opštim zdravstvenim stanjem, njihovim željama i potrebama, i usluzi koja im je obezbeđena.

Više informacija o organizaciji “Brineš – pozovi” možete pronaći na OVOM linku

Upoznajte članove stručnog tima – kliknite OVDE i odaberite osobu koja će brinuti o vašim roditeljima i rođacima u Srbiji.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Video dana: Taksista na dubajćanskom Beverli hilsu

SFRJ: Da li se sećate bonova i markica? (FOTO)

Ponos Beograda: Upoznajte najmlađu evropsku doktorku


;