BIRO PRIČE

Atrakcija u Abu Dabiju: Ne propustite VOŽNJU ŽIVOTA! (VIDEO)

Turbo Track – samo za najhrabrije!

“Ferari svet”, megalomanski objekat koji je pomerio granice savremene arhitekture, još jednom se potrudio da posetiocima pruži savršeno mesto za zabavu i odmor. U sklopu ovog impozantnog parka zabave otvoren je četvrti roler-koster pod nazivom Turbo Track.

Nova staza pruža nezaboravno iskustvo i osmišljena je kao simulacija treninga vozača Formule jedan. Turbo Track dostiže pola brzine Ferarijevog Formula Rossa, najbržeg rolerkostera na svetu. Pri brzini od 102 km/h, za svega nekoliko sekundi, sedište "ide" vertikalno na visinu od 64 metra, gde se postiže nulta gravitacija, čime se dobija mogućnost provere pritiska kojim su izloženi vozači Formule pri regrutovanju.

Konstruktorima ove atrakcije trebalo je godinu dana za izradu staklenog levka kroz koji prolazi bolid sa 12 Rikardo sedišta ka najvišoj tački. Krivudavom stazom posetioci moći će u potpunosti da osete način pripreme profesionalnih vozača.

Pre same vožnje koja u isti mah i ledi krv u žilama i diže temperaturu do tačke usijanja prolazi se kroz dimom zagušenu komoru, gde se kroz igre rade testovi preciznosti i brzine refleksa.

U fokusu je uvek zabava – zato je za tinejdžere osmišljen program koji glumci izvode u toku testiranja. Posle testova dobrodošlice sledi uzbudljiva vožnja: kada bolid dostigne najvišu tačku kretanja, pre nego što i pomislite, naći ćete se u slobodnom padu i za svega 30 sekudi bićete ponovo u parku!

Iako ovakva vožnja zvuči opasno, sistem bezbednosti je na najvišem nivou, pa će posetioci, i pored straha koji je potpuno očekivan u ovakvim adrenalinskim avanturama, zasigurno želeti da ponove iskustvo.

Na kraju vožnje svaki učesnik dobija konačne ocene sa poligona, koje procenjuju sposobnost suočavanja sa adrenalinom i pritiskom. Onima koji žele uspomenu u dokumentarnoj formi, “Ferari park” nudi fotografije i video-snimke sa vožnje koju će dugo pamtiti...

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

IZ PRVE RUKE: Posao u Abu Dabiju - moja zlatna kočija (VIDEO)

Raskoš, sjaj, lepota: Najveća znamenitost Emirata je... (VIDEO)

Priča uspešne Srpkinje u Emiratima: Ne odustajte – nikada!


;