BIRO PRIČE

APEL: Pomozimo Blaževićima da transportuju teško bolesnu majku u Srbiju (FOTO)

Boravak Snežane Brkić (59) kćerki, zetu i unuku u Dubaiju pretvorio se u agoniju zbog iznenadne bolesti

Svetlana i Miroslav Blažević koji žive u Dubaiju bili su presrećni kada su saznali da će im majka, odnosno tašta Snežana Brkić (59) iz Kikinde pomagati u čuvanju njihovog petogodišnjeg sina Nikole koji obožava da provodi vreme sa svojom bakom dok njegovi roditelji rade.

Međutim, radost zbog ovog dolaska narušila je strašna vest: gospođa Brkić je nekoliko dana po dolasku u Dubai doživela izliv krvi u mozak. Hitno je hospitalizovana, ali kako nije imala zdravstveno osiguranje, troškovi bolničkog lečenja koje Svetlana i Miroslav moraju da plate su izuzetno veliki.

Gospođa Brkić je, zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja, morala da provede u bolnici dve sedmice, operisana je i lekari će ovih dana dati prognoze da li bi njen transport iz Dubaija u Srbiju bio moguć i bezbedan što pre. Naime, nju još hrane „preko cevčice“, a sadašnje lekarske procene su takve da gospođa Brkić ne bi mogla da provede let u sedećem položaju, što zbog ozbiljno narušenog zdravlja, što zbog komplikacija koje bi mogle da uslede tokom leta.

SNEŽANA BRKIĆ SA KĆERKOM I UNUKOM PO DOLASKU U DUBAI

Blaževićima je potrebna novčana pomoć kako bi izmirili dugovanja prema bolnici, kao i logistička pomoć za obezbeđivanje transporta.

BOLNIČKI SNIMAK

Iako je osnovna svrha humanitarne organizacije “Mali svet” iz Dubaija prikupljanje pomoći za ugroženu decu u Srbiji, oni će ustupiti svoj PayPal račun za prikupljanje sredstava, sa naznakom da je donacija namenjena za troškove lečenja i transport gospođe Snežane Brkić od Dubaija do Srbije.

PayPal račun za donacije:

malisvet.uae@gmail.com

Više o "Malom svetu" pročitajte OVDE

Volonteri će, pored sredstava koja će sami izdvojiti, ujedno i prikupljati priloge na različitim lokacijama u Dubaiju. Više informacija pročitajte  OVDE
Molimo vas da, u skladu sa vašim mogućnostima, pomognete da gospođa Brkić što pre stigne u Srbiju.

SVETLANA BLAŽEVIĆ S MAJKOM SNEŽANOM BRKIĆ U BOLNICI U DUBAIJU

Engleska verzija clanka je OVDE.

BIRO / Privatna arhiva

;