BIRO PRIČE

Ambasada Srbije u UAE: Poziv na najveći sastanak dijaspore

Uključite se u mrežu privrednika i akademskih udruženja građana Srbije u Emiratima

Ambasada Republike Srbije u Abu Dabiju organizuje sastanak dijaspore u prostorijama Ambasade, povodom umrežavanja privrednika kroz sistem Privredne komore Srbije i prijave za članstvo u Poslovnom savetu dijaspore Privredne komore Srbije (PSD PKS).

“Pozivamo sve zainteresovane građane Republike Srbije koji imaju svoje firme i/ili posluju na teritoriji UAE iz oblasti agrara i prehrambene industrije, energetike i rudarstva, IT sektora, trgovine, turizma i hotelijerstva, metalne, hemijske i tekstilne industrije, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da prisustvuju sastanku u Ambasadi Republike Srbije u Abu Dabiju u nedelju, 27. marta u 18 sati”, navedeno je u pozivu dostavljenom portalu Naš Biro.

Posle pozdravne reči otpravnika poslova Miloša Perišića i trećeg sekretara za ekonomske odnose Dajane Tanasijević, prisutnima će biti saopšteni zaključci poslovnog Saveta dijaspore Privredne Komore Srbije od 28.12. 2015. godine.

Na dnevnom redu naći će se i pripreme i razgovori za učešće na Sajmu privrednika u Cirihu u organizaciji Udruženja srpskih privrednika Švajcarske, kao i prijava za članstvo u PSD PKS. Zainteresovani za članstvo trebalo bi da donesu jedan primerak biografije.

  

Formiranje akademskih udruženja

Dan kasnije, u ponedeljak, 28. marta u 18 sati Ambasada Srbije u Abu Dabiju organizuje sastanak na koji su pozvani svi građani Republike Srbije zainteresovani za formiranje akademskih udruženja koja nemaju svojstvo pravnog lica, a koji žive i/ili rade u UAE kao profesori, lekari i zdravstveni radnici, inženjeri, hotelijeri, umetnici, novinari i studenti.

Posle pozdravne reči otpravnika poslova Miloša Perišića i trećeg sekretara za ekonomske odnose Dajane Tanasijević, prisutni će biti upoznati sa organizacionom strukturom Udruženja, saradnjom Udruženja sa Ambasadom RS u Abu Dabiju i Privrednom komorom Srbije. Na dnevnom redu je i razmatranje i postavljanje ciljeva do kraja kalendarske godine, kao i konkretizacija uloga u njihovom ostvarivanju.

Kontakt:

Embassy of the Republic of Serbia

Mushrif area west 47
Sector 22, zone 2, villa 19

T: +971 2 44 76 444

F: +971 2 44 74 411

Email: consular.abudhabi@mfa.rs


Zvanični poziv Ambasade Republike Srbije u Emiratima možete da preuzmete OVDE

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Izbori u Srbiji: Prijavite se za glasanje u Emiratima

Stara srpska jela po celom svetu? Da, moguće je!

Ex-Yu mediji o "Rolling Pinu": Domaća kuhinja u srcu Emirata;