BIRO PRIČE

Ako vam neko nedostaje... Rešenje je na dohvat ruke!

Ko emotivnije proživljava preseljenje u inostranstvo – mi, koji odlazimo u potragu za boljim životom ili naši najmiliji koje ostavljamo da nas čekaju?

Svako ima nekoga ko mu nedostaje.

I svako ima nekoga kome nedostaje.

I uvek je diskutabilno ko u takvoj situaciji emotivnije doživljava ovu veliku životnu promenu – onaj koji odlazi ili onaj koji ostaje...

Ipak, jedno je sigurno: u početku ni jednima ni drugima nije svejedno. Svako od nas ko je u domovini ostavio porodicu i prijateljstva koja su stvarana decenijama zna koliko ta vrsta odvajanja ume da promeni život. Često se i ne usuđujemo da se zapitamo kroz kakve faze prolaze oni koje smo, zarad naše bolje budućnosti, ostavili u domovini „dok nam ne krene“. Ovo je priča iz ugla jedne majke i bake iz Srbije čiji sin živi u Emiratima.

- Kad je Marko odlučio da se sa porodicom preseli na Bliski Istok, nije mi bilo svejedno. Iako smo živeli u različitim delovima grada, svakodnevno smo se čuli, a unuke sam viđala nekoliko puta nedeljno. Kad su mi saopštili da će se preseliti u Emirate, osećanja su mi bila pomešana; s’ jedne strane, radovala sam se što su odlučni da se bore za bolju budućnost, a s’ druge nisam mogla ni da zamislim kako ću se navići na njihov odlazak...

Prvi meseci su i za Marka i njegovu novu porodicu, kao i za njegovu majku, bili izuzetno teški. U retkim i kratkim telefonskim razgovorima nisu uspevali da ispričaju jedni drugima sve što su želeli, a komunikacija preko Skajpa bila je otežana, jer je veza bila loša i stalno je pucala...

- Od ovog proleća,otkako je Marko instalirao aplikaciju GO4YU Calling na svom mobilnom telefonu, čujemo se skoro svakog dana. Unuci mi pričaju kako im je bilo u školi, šta se desilo na treningu, gde su ih vodili mama i tata... Opet imam utisak kao da živimo na nekoliko kilometara udaljenosti, a ne da smo na dva kontinenta. I meni i njima je mnogo lakše, jer u svakom trenutku možemo da se čujemo, a veza je odlična i cena razgovora je i više nego pristupačna.

Ako i vi u Srbiji imate one koji vam nedostaju, a još niste instalirali aplikaciju koja vam omogućava kristalno čistu telefonsku vezu sa najdražima, preuzmite je za AndroidiPhone, ili se informišite više na sajtu.

Budite u kontaktu sa vašim najmilijima iz Srbije uvek i svuda, i to po ekstra-povoljnoj ceni! Aplikacija je dostupna za Aziju, Afriku, Australiju, Severnu i Južnu Ameriku.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

"Pazi šta želiš": Najbolja ljubavna komedija stiže u pustinju!

Foto-priča: Običaji povodom Kurban-bajrama

Iz prve ruke: Istinite priče o životu u Emiratima (6. deo)


;