BIRO PRIČE

Abu Dabi ukida granične kovid kontrole od 28. februara

Zelena propusnica Al Hosn i dalje je potrebna za pristup javnim mestima

Emirat Abu Dabi najavio je da ukida granične kovid-19 kontrole od ponedeljka, 28. februara.

Komitet za vanredne situacije, upravljanje krizama i katastrofama saopštio je da će EDE skeneri biti uklonjeni na kontrolnim punktovima za putnike koji ulaze u prestonicu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ipak, sistem zelene propusnice i dalje će biti potreban za pristup javnim mestima u Abu Dabiju. Vlasti su saopštile da odluka dolazi u vreme kada počinje faza oporavka od pandemije korona virusa, "podržana posvećenošću zajednice preventivnim merama".

Slučajevi novoobolelih od kovida-19 konstantno su opadali u poslednjih nekoliko nedelja, a danas je zabeleženo 696 novih, što je daleko manje nego prethodnih meseci.

Granična pravila uvedena su u decembru, kada se omikron varijanta proširila širom sveta sa glavnim kontrolnim punktom uspostavljenim u Gantutu na autoputu E11 Abu Dabi - Dubai.

Vakcinisani ljudi koji ulaze u Abu Dabi morali su da pokažu zelenu propusnicu Al Hosn, dok su oni koji nisu vakcinisani morali da pokažu negativan rezultat PCR testa koji je dobijen u roku od 96 sati.

Ponovno uvođenje pravila na granici prošlog decembra značilo je delimičan povratak graničnim kontrolama koje su bile na snazi između jula 2020. i septembra 2021. kako bi se suzbilo širenje novog korona virusa.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

EXPO 2020 Dubai: Deo stepeništa Ajfelove kule na izložbi

Izbori u Srbiji: Prijavite se za glasanje u UAE do 12. marta

Aktivirane smart kamere na raskrsnicama u Abu Dabiju


;