VIDEO BIRO

Rajski vrt u Al Ainu (VIDEO)

Već pet godina ovaj vrt drži svetski rekord u broju visećih cvetnih korpi.

Cvetni park u Al Ainu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima jedan je od najvećih na svetu. Prostire se na površini od 21.000 metara kvadratnih i s pravom nosi naziv „Al Ain Rajski vrt“. U video-snimku koji donosimo možete da vidite kako je tekla izgradnja ove cvetne oaze usred pustinje.

Prelepa bašta predstavlja dom za čak deset miliona cvetnih pupoljaka. Ginisov rekord u broju visećih korpi sa cvećem osvojio je sa 2.426 viseće žardinjere, a ova cifra se s' godinama samo uvećava. Još jedna atrakcija krasi ovaj vrt – piramida visine sedam metara ispunjena cvećem takođe bi mogla biti kandidat za Ginisovu knjigu rekorda. 

Jedinstveni sistem navodnjavanja unutar piramide snabdeva biljke vodom i hranom,  iako većina posetilaca misli da je na piramidi rezano cveće koje se svakodnevno menja – toliko ovaj prizor deluje nestvarno. I na replici Ajfelovog tornja visine 12 metara nalazi se ogroman broj visećih korpi sa cvećem. Tu su i cvetni svodovi u obliku srca visine četiri metra koji mame uzdahe prolaznika. Premda oni simbolizuju regije emirata, njihove slike obilaze svet sa romantičnim porukama.

BIRO/Lisa


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Video dana: Taksista na dubajćanskom Beverli hilsu

Živeli: Rakije i vina sa Balkana stigli u Emirate!

Upoznajte elitu: Najmoćniji ljudi Bliskog Istoka (FOTO)