VIDEO BIRO

Mali heroj i velikodušni princ: 100.000 Dhs za hrabrost (VIDEO)

Desetogodišnji dečak je spasao mlađe sestre sigurne smrti, princ ga posetio u bolnici i bogato nagradio

Rajan Al Balvi (10) želeo je da zagreje skromnu kuću, kako se njegovi roditelji i starija braća ne bi smrzavali po dolasku sa posla, odnosno iz škole. Stavio je kerozin u peć, međutim, ona je iznenada buknula, preteći da celu kuću pretvori u zgarište.

Uplašen za živote mlađih sestara koje su se u tom trenutku nalazile u kući, hrabri Rajan golim rukama je zgrabio peć i odneo je do kupatila, gde je pokušao da ugasi plamen. Zahvaljujući pomoći spremačice, Rajan je obuzdao vatrenu stihiju, ali nije prošao bez posledica - zadobio je opekotine zbog kojih je zadržan na bolničkom lečenju.

Kada je ovu priču čuo ministar nacionalne garde, princ Mutab bin Abdullah bin Abdul Aziz, naredio je da dečak bude nagrađen za svoj hrabri čin. Pozvao je dečakovog starijeg brata da mu saopšti vest o nagradi (100.000Dh), ali i da mu prenese da će Rajan ubuduće imati besplatno lečenje.

- Hvala princu na ovim darovima - poručio je Rajan Al Balvi iz bolničke postelje. - Posebno mu hvala za besplatno lečenje, to mi mnogo znači...
Mali heroji postoje svuda. Svaka čast ovom dečaku. I lepo je znati da se herojstvo još uvek ceni.

Celu vest možete pročitati OVDE
A.Tanasković/Emirates247

Povezane teme: heroj Bliski Istok nagrada