SPORT

HUMANI TRIATLONCI! (FOTO)

Kad jednom budete probali, shvatićete da je ovo najlepši triatlon na svetu...

Na YAS Islandu, na stazi Formule 1 i oko nje, 20. februara biće održan jedan od najlepših triatlona na svetu na kome imamo predstavnike, koji svoje učešće posvećuju humanitarnoj akciji “Malog sveta”.

Triatlon je, po broju učesnika, najbrže rastući rekreativni sport na svetu. Ovaj sport (koga, zapravo, čine tri sportske discipline) pleni rekreativce i širom ex-Yu, ali i Bliskog Istoka. Nedavno, u radnji koja se bavi prodajom tria opreme, rekli su nam da je intersovanje poraslo 50% u odnosu na prošlu godinu!

Uz more i bazene, uređene trkačke (meki tartan) staze uz plažu, biciklističke staze kroz srce pustinje, Vlada Emirata se zaista potrudila da obezbedi optimalne uslove za trening.

NAJSKUPLJA tria pozornica YAS Island je ostrvo (inače, ceo Abu Dabi nalazi se na nizu ostrva) na kome se održava trka Formule 1 za veliku nagradu Abu Dabija. Staza je najsavremenija na svetu, a u središtu same staze nalazi se ekskluzivna marina za mega-jahte i hotel YAS Viceroy (sa ko zna koliko zvezdica!). Nedaleko je i Ferarri world, jedinstveni muzej i zabavni park giganta iz Modene. Dakle, plivate među mega-jahtama, vozite bicikl po stazi Formule 1 i tčcite oko nje… Da vam stane dah! (Ili je to zbog kondicije ;) )

NAJ humanitarci 

Ove godine na YAS Triatlonu neki rekreativci svoje učešće posvetiće humanom cilju - donacije će ići za “Mali svet”, humanitarnu organizaciju iz Emirata koja pomaže decu u Srbiji.

Štafeta:

Paul Symons - plivanje

Vuk Zlatarov - bicikl

Marko Joka (Gepard) - trčanje

Sprint: Ivan Zeljković

Olympic: Saša Stanojević

P.S. Borimo se i za titulu najtežeg triatlonca - kompletan izveštaj objavljujemo posle trke!


;