SPORT

Volters ostavio Bosance bez Eura (VIDEO)

"Zmajevi" poraženi u Dablinu.

Fudbaleri Bosne i Hercegovine ponovo su se zaustavili samo na korak od velikog takmičenja.

Ovog puta popularne "zmajeve" u baražu na putu ka Evropskom prvenstvu u Francuskoj zaustavila je reprezentacija Irske, koja je posle zeničkog remija (1:1), u Dablinu, na svom "Aviva stadionu" slavila sa 2:0 (1:0). Junak susreta bio je napadač Stouka, Džonatan Volters koji je postigao oba pogotka za Irce. Prvi posle, čini se prestrogo dosuđenog jedanaesterca u 24. minutu, dok je drugi dao posle nespretne intervencije defanzivca BiH Ognjena Vranješa pred svojim golom u 70. minutu susreta. 

I pored sporne odluke holandskog sudije Bjorna Kujpersa, da dosudi penal za domaće, najveću krivicu zbog eliminacije čini se ipak snose fudbaleri BiH koji su za ovih 95 minuta uspeli da upute svega jedan šut u okvir irskog gola.

- Morali smo više, bolje da odgovorimo na njihovu agresivnu i borbenu igru i da čekamo svoje momente. Iz dve greške primili smo dva gola, posle kojih je bilo teško vratiti se u igru. U ovakvim utakmicama mora se više. Za mene je ovo veliko razočarenje, toliko smo hteli na Euro. Žao mi je navijača - rekao je selektor BiH Mehmed Baždarević.

BIRO/A. Anđelić


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče

Čudo sa Jadrana: Muzika koja će vas istog trena opustiti (FOTO+VIDEO)

NFL zvezdi preti robija jer je lajao na psa! (VIDEO)

Najveći putnički avion u Emiratima (VIDEO)

;