SPORT

VELIKI TRIJUMF “NAŠE” TRIATLON ŠTAFETE u Abu Dabiju (FOTO)

U Abu Dabiju je održano svetsko takmičenje u triatlonu u kom je učestvovalo više od 2.100 takmičara

Triatlon je sve popularnija sportska aktivnost na Bliskom Istoku. U Abu Dabiju je juče i danas održan triatlon u kome je učestvovalo više od 2.100 takmičara podeljenih po starosnim grupama, kao i devet od deset najbolje rangiranih muškaraca i šest od deset najbolje rangiranih žena, na svetskoj listi triatlonaca. Prilika da se ljudi trkaju sa najboljim svetskim atletičarima u ovako prelepom okruženju, je ono što ovaj triatlon u čini jedinstvenim.

Na triatlonu u Abu Dabiju učestvovali su: Španac Mario Mola, Amerikanka Gwen Jorgensen, Britanac Jonathan Brownlee, Španac Javier Gomez, Šveđanka Lisa Norden, Britanka Jodie Stimpson, Francuz Vincent Luis i mnogi drugi, što je takmičenju dalo posebnu čar.

Triatlon u Abu Dabiju

 

Na zvaničnom triatlonu SVETSKE TRIATLON UNIJE (ITU) u Abu Dabiju, na OLYMPIC distanci (1,5 km plivanje, 40km bicikl, 10km trčanje) “naša” štafeta "TEAM 3 NATIONS" je osvojila prvo mesto i ZLATNU MEDALJU! Dok je drugoplasirana ekipa stigla na cilj, naši pobednici su već 20 minuta odmarali!

"Naši" na podijumu

 

Članovi drim tima odnosno "našeg" "TEAM 3 NATIONS" su:

- Paul Symons (Engleska) oženjen srpkinjom, pa ga smatramo

- Miloš Bukvić, (Srbija) trener biciklizma u Dubaiju

- Lok Bahadur Rokaya (Nepal)

Trofej

Na triatlonu su učestvovali i Marko G. Ristić i Jelena Ristić i to na distanci - Abu Dhabi Maxi Distance triathlon (2-80-20), kao i Saša Stanojević (Kruševac) na olympic distanci.

 

Evo i rezultata koje možete pronaći na zvaničnom sajtu.

     

Saša Stanojević, Lok Bahadur Rokaya, Paul Symons, Miloš Bukvić

       

Sve čestitke učesnicima!

 

Podsetimo, na triatlonu koji je bio održan 20. februara, takođe smo imali svoje predstavnike.

Aleksandra Tanasković

Povezane teme: Triatlon Abu Dabi Emirati zlato
;