SPORT

UEFA ponovo zapretila Zvezdi

Crvena zvezda je ponovo pred "izgnanstvom" iz Evrope.

UEFA je najtrofejnijem srpskom klubu dala rok do 15. oktobra da mora da plati ili refinansira 3,8 miliona evra duga kako bi na monitoringu nastavila uspešno proces za dobijanje licence za narednu sezonu, prenose beogradske “Novosti”.

Ono što bi taj proces moglo da ugrozi jesu predsednički izbori, koji će se održati 11. oktobra. To znači da će sledeći predsednik imati rok od 72 časa da izmiri milionska dugovanja. U suprotnom će se ponoviti priča od pretprošlog leza kada Zvezda i pored titule šampiona Srbije nije mogla da izađe na evroscenu.

Zvezda mora da isplati tri zaostale plate radnoj zajednici što iznosi oko 300.000 evra. Bivšim i sadašnjim igračima duguje skoro 2,5 miliona evra, dok je dug prema drugim klubovima oko 1,1 milion evra.

- Obaveze po pitanju UEFA licence su u martu iznosile preko 11 miliona evra. Veliki deo obaveza smo tokom ove godine isplatili i deo reprogramirali. Naš klub je pod posebnim monitoringom zbog uslovne kazne koju imamo od strane UEFA, tako da očekujemo redovan monitoring 15. oktobra.Bez obzira na zakazane izbore mi ćemo dati sve od sebe da realizujemo zacrtane planove i ispunimo obaveze za UEFA monitoring - rekao je generalni direktor u ostavci Zvezdan Terzić.

BIRO/A. Anđelić


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku. NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče 

Teo objasnio posrtanje: "Orlovi" rano poleteli!

Sarme u Dubaiju: Književno veče na kakvom nikada niste bili

Leskovac: Napravljena najveća pljeskavica na svetu! (FOTO)

;