SPORT

Turnir u Dohi: Noletov trijumfalni početak godine!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković započeo je 2017. pobedom na Bliskom Istoku

U prvom kolu turnira u Dohi Novak Đoković pobedio je Nemca Jan-Lenarda Štrufa u dva seta, 7:6 (7:1) i 6:3.

Meč je trajao sat i 26 minuta, i iako na samom početku Nole nije zablistao, u završnici je pokazao da nije uzalud dugo bio svetski broj jedan. Štruf se oigledno prerano poradovao da će sa 63. mesta na ATP listi ostati upamćen kao igrač koji je pokorio veličanstvenog Đokovića, pa je uz dva brejka na početku brzo stigao do vođstva od 4:0. Delovalo je da će 26-godišnji Nemac ostvariti svoj san, međutim Đoković u završnici podigao nivo igre, vezao pet gemova i stigao do vođstva od 6:5. Nemac je izborio taj-brejk, ali u njemu nije bio dominantan, pa ga je Đoković dobio sa 7:1.

Na početku drugog seta Nole je nastavio u istom ritmu; stigao je do brejka, a na svoj servis lako je dolazio do poena. Novim brejkom u devetom gemu Đoković je završio susret sa Štrufom i izborio plasman u osminu finala turnira u Dohi.

- Ovo nije bio najbolji početak, jer sam imao 1:5 i nisam delovao dobro. Imao sam problem da uđem u željeni ritam, a moj protivnik je bio nepredvidiv i agresivan. Trebalo mi je i vremena da počnem da "čitam" njegove servise, ali nakon toga odigrao sam jedan solidan meč - rekao je Novak. - Ovaj turnir ima već 25 godina tradicije. Najbolji teniseri sveta učestvuju na njemu i osvajaju titule, i zadovoljstvo je videti napredak turnira kroz godine.

U drugom kolu Nole će se sastati s boljim iz duela između Argentinca Orasija Zebaljosa i Nemca Florijana Majera.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Šapčanin u Dubaiju - lični trener Dijega Maradone (FOTO)

Nostalgija: Novogodišnja priča Mome Kapora

Lično iskustvo: Emirati - moja druga kuća (VIDEO)


;