SPORT

TRILER TENIS, EPSKA POBEDA: Nole je OPET kralj Vimbldona!

Meč za infarkt i istoriju!

U borbi koja je trajala 302 minuta na londonskoj travi najbolji svetski teniser Novak Đoković odbranio je po peti put titulu šampiona Vimbldona.

Do finalnog rezultata 3:2 (7:6, 1:6, 7:6, 4:6 i 13:12) Nole se borio protiv Rodžera Federera, rekordera sa osam trofeja u Londonu.

Meč koji je bio rizičan po sve gledaoce sa slabijim srcem videli smo neverovatne uspone i padove obojice igrača i podsetili se najvažnije životne lekcije – ne predaj se nikad!!! Ujedno, Nole nas je podsetio koliko ume da bude mentalno jak onda kad je to najpotrebnije i da preokrene tok situacije u svoju korist čak i onda kada se čini da je sve izgubljeno.

Ruku na srce, najbolji na svetu danas nije igrao svoj najbolji tenis, ali - nije odustajao. Đoković i Federer odigrali su istorijski meč koji je trajao pet sati i dva minuta, što je najduže finale u istoriji Vimbldona. Takođe, ovo finale je njihov prvi međusobni meč koji je rešen na razliku u petom setu, po novim pravilima.

Našem teniseru pošlo je za rukom nešto što je bila nemoguća misija već 71 godinu - uspeo je da spase meč loptu i da potom osvoji trofej u Londonu, što je uspelo Bobu Falkenbergu davne 1948. godine.

- Teško je ovo podneti, pokušaću da zaboravim - izjavio je Federer posle poraza. - Bio je ovo sjajan meč, imao sam šanse, imao je i on, ali... Srećan sam, Novače, čoveče, čestitam, bilo je ludo, svaka čast! Trebaće mi vremena da se fizički oporavim od ovoga, ali dobro je. Porodica neće biti zadovoljna sa tanjirom, hteli su ovu zlatnu stvar (pehar), ali ja sada opet postajem tata i to je najvažnije.

Kao i svaki prethodni put kad je slavio u Londonu, srpski teniser je pojeo malo trave sa Centralnog terena.

Odmah posle meča, Đoković je rekao: 
- Mislim da je ovo najuzbudljivije finale koje sam ikada igrao. I to protiv jednog od najvećih svih vremena, Rodžera kojeg mnogo poštujem. Obojica smo imali šanse, nestvarno je da se spasim i da na 12:12 igramo taj brejk. Nadao sam se tome. Rodžer je rekao da će nekim ljudima dati nadu da igraju sa 37, ja sam jedan od njih. On mene inspiriše.

Čestitamo Noletu!

BIRO

Foto: Twitter


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Posao u Dubaiju iz ličnog iskustva: Ne idite grlom u jagode!

Dubai Miracle Garden: Čudesna cvetna bajka (FOTO)

Domovina u srcu: Najlepši pozdrav iz Srbije (VIDEO)


;