SPORT

Tajna najbolje plivačice u BiH: Za uspjeh je potrebna želja

Olimpijka Ivana Ninković (19) priprema za Svjetsko prvenstvo u plivanju koje će biti održano u ruskom Kazanu, početkom avgusta.

                           

Ona se takmiči u plivanju na 50 i 100 metara prsno, a odmah nakon prvenstva vraća se u Sjedinjene Američke Države, gdje studira inženjerski menadžment na Arizona State University.

Treniram pet do šest sati svakoga dana. To je mnogo, ali ima i prednosti od plivanja. Jednostavno ne mogu zamisliti svoj život bez plivanja - kaže Ivana.

                     

                          

Priznaje da joj nije nimalo lako ustati rano ujutro zbog treninga i da vjeruje da to ni jednom plivaču nije lako, ali da vrijedi ako postavite ciljeve u životu, kao što si je ona postavila kratkoročne i dugoročne i ide ka njihovom ostvarenju. Na pitanje koji su joj dugoročni ciljevi kaže da želi da završi koledž, a nada se i medaljama na nekim od većih prvenstava.

                  

                 
Inače, ona se plivanjem počela baviti s pet-šest godina po savjetu ljekara, jer je imala problema sa sinusima i plućima, ali kada je počela osvajati prve medalje ovom sportu se više posvetila. Prema njenim riječima, s teškim i napornim radom uvijek se može postići sve, samo je potrebna želja.

Cijelu priču pročitajte OVDJE

                  

A. Tanasković/radiosarajevo

                    


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče:

Muzej pod vedrim nebom: Egipat kakav ne poznajete (FOTO)

Od prašine do rekorda - Burdž Kalifa

Sarajevo u 4K rezoluciji

;