SPORT

Sudije iznervirale Noleta, a on pokorio i Šangaj (VIDEO)

Najbolji teniser sveta trijumfovao na pretposlednjem Mastersu sezone.

Novak Đoković je stigao do 56. trofeja u karijeri, kada je singl u pitanju.

Najbolji teniser planete, u finalu Mastersa u Šangaju, savladao je Francuza Žoa Filvreda Congu sa 6:2, 6:4, i tako treći put u karijeri osvojio trofej na najvećem kineskom teniskom turniru. Bio je ovo njihov 20. međusobni okršaj, a Đoković sada vodi sa 14:6.

Treba istaći da su u sedmom gemu drugog seta sudije žestoko oštetile Noleta, jer je linijski arbitar uzviknuo aut. On je pustio loptu, Conga tražio čelendž i ispostavilo se da je lopta zakačila liniju. Umesto da se poen ponovi, sudija je dosudio gem u korist Francuza.

Ovom pobedom Novak je postao najuspešniji teniser u Šangaju. Đoković je, naime osvojio tri trofeja na pretposlednjem Mastersu sezone u dosadašnjih sedam sezona koliko se ovaj turnir igra. On je tako pretekao Endija Mareja koji je do sada uzeo dve titule u gradu na delti Jangcenkjanga, a po jednu pobedu ostvarili su Nikolaj Davidenko i Rodžer Federer.

BIRO/A. Anđelić


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Uspeh srpskog bicikliste: Od Kraljeva do Japana za 185 dana!

Zvezda silna na startu Evrolige (VIDEO)

Perišić doneo Hrvatskoj 12 miliona evra (VIDEO)

;