SPORT

Srbija opet na vrhu: Vaterpolisti uzeli zlato u Bakuu!

Španija je savladana sa 8:7.

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na prvim Evropskim igrama u Bakuu. Pobedili su Španiju sa 8:7 (2:3, 1:1,4:2,1:1).

Mladi vaterpolisti su Srbiji doneli sedmo zlato, odnosno 11. odličje na ovom takmičenju. Ovo je prvo zlato koje je Srbija osvojila u Bakuu u kolektivnim sportovima.

Španija je bila u blagoj prednosti do sredine meča, konstantno vodeći sa jednim golom prednosti. Međutim, strpljenje i sigurna ruka doneli su srpskim vaterpolistima zlato. Srpski tim je potvrdio i u ovom uzrastu 17-godišnjaka da je neprikosnoven u Evropi, i da je na dobrom putu da u budućnosti nasledi A reprezentaciju. Najbolji strelac u srpskom timu bio je Marko Janković sa tri gola.

Srpski sportisti pokazali su veliko srce prethodnih dana. Da podsetimo, "Orlići" su pobedili u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu koje je održano na Novom Zelandu i postali su šampioni sveta - opširnije OVDE. Takođe, reprezentativac Srbije u streljaštvu osvojio je zlatnu medalju u Bakuu - više o tome pročitajte OVDE

BIRO

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Sjaj i beda života van ex-Yu: Istina vam se (ne)će dopasti!

Druga strana medalje: Da li su Emirati "obećana zemlja"?

Ramazan - muslimanski mesec posta, molitve i praštanja 


;