SPORT

Putin se poklonio Hamiltonu (VIDEO)

Britanac ostvario pobedu na Velikoj nagradi Rusije u Sočiju.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju i tako povećao vođstvo u generalnom plasmanu.

Fetel i Peres na postolju

Hamilton je ostvario devetu pobedu u sezoni, a 42. u karijeri, pošto je trku završio u vremenu 1:37:11,024 sekundi. Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija, Sebastijan Fetel, a treći kroz cilj prošao je Serhio Peres iz Fors Indije.

Pehar pobedniku je uručio predsednik Rusije Vladimir Putin, a najbolja tri vozača u Sočiju na pobedničko postolje su izašli u tradicionalnim ruskim šubarama.

Grožan razorio ogradu

Trku je međutim obeležilo i nekoliko pehova. Pilot Mercedesa, Niko Rozberg, koji se bori za šampionsku titulu, odustao je u osmom krugu, jer mu se polomila pedala za gas. Koš gore je prošao Roman Grožan iz Lotusa, koji se slupao nakon što je izgubio kontrolu nad bolidom pred jednom krivinom.

Hamilton neprikosnoven

U generalnom plasmanu ubedljivo vodi Luis Hamilton sa 302 poena. Na drugom mestu je Sebastijan Fetel iz Ferarija sa 236, a treće Niko Rozberg sa 229 poena. U konkurenciji konstruktora Mercedes sa 531 bodom. Prati ga Ferari sa 365, a treći je Vilijams sa 220 bodova.

BIRO/A. Anđelić


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče 

Islamska Nova godina: Stiže nam produženi vikend

Zadivljujući snimak: Let orla sa Burdž Kalife (VIDEO)

Hrvati gledaju ka Rimu, Bosanci ka Briselu (VIDEO)

;