SPORT

Panika u Melburnu: Zbog jednog zaraženog, oko 600 igrača i učesnika AO moraju u izolaciju

Između 500 i 600 tenisera, učesnika i zaposlenih na Australijan Openu moglo bi da se nađe u izolaciji, jer je jedan radnik hotela u Melburnu kom su bili smešteni igrači, zaražen korona virusom, prenosi BBC.

Kako se navodi, zaraženi je 26- godišnji zaposleni u hotelu Grand Hyatt u Melburnu, u kom su bili smešteni neki od 1.000 igrača, zvaničnika i pomoćnog osoblja, koji su "odrađivali" 14-dnevni karantin po dolasku u Australiju.

Premijer Viktorije Danijel Endrjuz izjavio je da će ovo uticati na šest pripremnih turnira koji su trenutno na programu u Melburnu, jer "kontakti" moraju da budu izolovani do dobijanja negativnog testa. On je dodao da cela sitaucija ne bi trebalo da ima uticaja na održavanje Australijan Opena, koji počinje 8. februara.

"Ovo je jedan slučaj, nema potrebe da ljudi budu uspaničeni ili uznemireni "- rekao je Endrjuz, koji je najavio da će država Viktorija vratiti na neka mere, uključujući maske koje će se nositi u zatvorenom.

Upitan o Otvorenom prvenstvu Australije, Endrjuz je rekao: - Imamo jedan slučaj i odluka je doneta, događaj će održati sledeće sedmice. 

(Telegraf.rs/Tanjug)

;