SPORT

Ovo je bila njegova godina: Nole pobedio u Abu Dabiju

U finalu egzibicionog turnira Novak Đoković savladao je Južnoafrikanca Kevina Andersona

Spektakularna završnica 2018. za najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića! U devetom duelu sa Kevinom Andersonom, Đoković je izvojevao osmu pobedu i titulu na Mubadala turniru u Abu Dabiju,

Iako je ovo bio egzibicioni meč, dvojica tenisera odigrala su pravi takmičarski duel. Novak je dobro ušao u meč, bio je siguran na svoj servis i koristio je svaku priliku da napadne protivnikov. Od prva tri gema na svoj servis dva je dobio bez izgubljenog poena, međutim Anderson se nije predavao. Držali su servis sve do 10. gema, kada je Đokoviću popustila koncentracija; Anderson je to iskoristio i prvi set završio rezultatom 6:4.

Ovaj rezultat nije poljuljao Đokovića. Iako je propustio jednu brejk loptu, žestoko se borio i završio drugi set sa 7:5.

U trećem setu usledila je  velika borba. Na 5:4 Nole je propustio tri meč lopte na servis rivala, ali je i treći set završio u svoju korist istim rezultatom kao i drugi - 7:5.

Iz Abu Dabija Đoković putuje u Dohu, gde će mu na prvom turniru u 2019. prvi rival biti teniser iz Bosne i Hercegovine Damir Džumhur.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

PREDAH POSLE DOČEKA: Prvi slobodan dan u 2019.

GODINA DEVIZNOG REKORDA: Dijaspora sve više hrani Srbiju

Nesvakidašnja avantura: Biciklom kroz Severnu Koreju (FOTO)


;