SPORT

ORLOVI RANO LETE kući: Debakl Srbije na Mundijalu (VIDEO)

Posle ovakvog ishoda i dalje lebdi pitanje – da li bi krivca trebalo tražiti u našim redovima ili u onoj čuvenoj rečenici Lopta je okrugla

Tužan kraj “ruske bajke”!

Fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je treće mesto u E grupi na Mundijalu u Rusiji i izgubila poslednju šansu da obraduje naciju nastavkom borbe za osvajanje “boginje”.

Polagali smo velike nade u ”Orlove”, a sačekalo nas je – veliko razočaranje.

Posle skandaloznog suđenja u duelu sa Švajcarskom koje je smanjilo šansu da se “Orlovi” dokažu u nastavku Mundijala, “izašli su na crtu” moćnim Brazilcima i (ne)očekivano izgubili sa 2:0. “Karioke” su slavile golovima Paulinja u 36. i Tijaga Silve u 68. minutu.

Selektor Srbije Mladen Krstajić izjavio je posle meča sa Brazilom da je zadovoljan igrom svog tima tokom čitavog Mundijala:

- Zadovoljan sam igrom svoje selekcije tokom celog prvenstva. Mislim da nas je ta utakmica sa Švajcarskom koštala prolaza dalje. Nema šta da zamerim mojim igračima, dali su sve od sebe. Ovo je bilo predivnih mesec dana saradnje sa ovim momcima. Posle teških sezona u klubovima i preko 50 utakmica u klubu došli su ovde i dali sve od sebe. Ponosan sam na njih, a i cela nacija bi trebalo da bude ponosna. U duelu sa Brazilom imali smo momente kada smo mogli do gola. Pri rezultatu 1:0 imali smo veliki broj prilika, ali nismo uspeli da ih realizujemo. Nakon toga nam je usledila kazna, i tada je sve palo u vodu...

Igrači su tvrdili da je ključni faktor bila sreća.

- Dali smo maksimum, igrali dobro, ali nismo imali sreće - poručio je Filip Kostić. - Rekao sam i pre meča da su Brazilci favoriti za osvajanje titule. Imali smo sjajnih deset minuta, mogli da damo gol, ali šta da radimo...

Antonio Rukavina, koji je prvi put zaigrao u Rusiji, kaže da su Brazilci zasluženo pobedili:

-Bili su bolji za dva gola. Imali su još nekoliko šansi, ali na kraju krajeva, odigrali smo dobro. Nismo se obrukali, pokušali smo što skuplje da prodamo kožu. Imali smo u timu dosta mladih momaka, kojima ova utakmica mnogo znači. Ostaje žal što nismo uspeli da uđemo u istoriju, ali protiv Brazila nismo imali ni sreće.

Napadač Srbije Aleksandar Mitrović nada se da je tim učinio narod ponosnim uprkos eliminaciji sa Mundijala:

- Nije lako i nije lepo kad se završi na ovaj način. Bili smo tako blizu, a tako daleko. Nadam se da smo učinili naš narod ponosnim. Bio je lep osećaj igrati za državni dres. Mnogo podrške smo imali, ali nas nije poslužila sreća. Razočarani smo, ali to je život, idemo dalje...

  

- Znali smo ko nam je protivnik i da je teško da se “vadimo” na ovom meču. Verovao sam da možemo da pobedimo, dopustili smo protivniku da ima veći posed lopte, pa smo očekivali da do pauze imamo aktivan rezultat, da ostane 0:0 i da u nastavku rizikujemo. Primili smo taj gol kada je vezni igrač utrčao iz drugog plana, ali to je za neku dublju analizu. Šteta, ispostavilo se da nam je i taj bod protiv Švajcarske značio. Ali, lako je biti general posle bitke - rekao je Aleksandar Kolarov koji nije isključio mogućnost da ubuduće ne igra u reprezentaciji:

-U ozbiljnim sam godinama, trenutno mi je najbitnije da se odmorim. Ako budem mogao da pružim reprezentaciji i budem na potrebnom nivou, odazvaću se. Ukoliko ne budem mogao da pružim ono što je potrebno nacionalnom timu, neću biti sebičan. Biće mi teško, ali ću se povući. Kod mene nema te doze sebičnosti, dok osetim da mogu još da dam reprezentaciji, biću tu. Pričaću i sa ljudima u Savezu, da razmotrimo da li me vide u dresu sa nacionalnim grbom. Pojedinac je tu najmanje bitan.

Posle debakla na Mundijalu, i Nemanja Matić je najavio mogućnost povlačenja iz reprezentacije:

- Potreban mi je odmor, odigrao sam više od 60 utakmica ove sezone. Emotivno sam dosta ispražnjen. Što se tiče sledećih kvalifikacija, videćemo. Ne volim da kalkulišem. Ako budem mogao da dam maksimum - razgovaraćemo, ako ne - povućiću se.

Koji je vaš utisak posle kraja ruske bajke – ko je kriv za ovakvu završnicu? Podelite sa nama kroz komentare!

BIRO

Foto: Twitter


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Mediteranske igre: Novi rekord i novo zlato Ivane Španović!

Nostalgija: Ovako bi izgledao sastav SFRJ na Mundijalu

Veliki BIRO VODIČ: Ponašanje na društvenim mrežama u UAE


;