SPORT

Najbolji skok svih vremena: Ivana Španović prvak Evrope! (VIDEO)

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici.

Srbija ima razloga za slavlje! Atletičarka Ivana Španović "zaradila" je zlatnu medalju u Pragu, na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici - skočila je čak 6,98 metara! Time je postavila novi državni rekord.

Svoj najbolji skok, koji je i drugi u istoriji dvoranskih šampionata Evrope, ostvarila je u trećoj seriji  kada je prosto ostavila sve u čudu svojim perfektnim skokom i donela Srbiji odličje posle 50 godina.

U startu je dala do znanja konkurentkinjama da je u Prag došla po zlato kada je skočila 6,80 metara; potom je zbog prevelike želje napravila grešku i prestupila, ali je u trećoj seriji napravila čudo! I u naredna tri skoka Ivana je bila daleko ispred konkurencije - 6,89 metara, 6,71 metara i 6,81 metara.

- Jako sam srećna zbog zlatne medalje i novog nacionalnog rekorda. Nadala sam se će daljina biti zaokružena i da ću baš na ovom takmičenju uspeti da oborim tu magičnu granicu od sedam metara, ali i ovim sam jako zadovoljna. Svakako ovde nije kraj, ovo je još samo jedna stepenica više u mojoj karijeri, idemo dalje da pomeramo granice - rekla je Španovićeva za sajt Atletskog saveza Srbije.

Drugo mesto je osvojila naturalizovana Nemica Torum Moguenara sa 6,83 metara, dok je treće mesto zauzela Florentina Marinku koja je skočila 6,79 metara.

Čestitamo Ivani na osvojenoj medalji i novom nacionalnom rekordu!

Naš proslavljeni sportista Asmir Kolašinac juče je takođe briljirao u Pragu i oborio vlastiti rekord!

BIRO