SPORT

Federer pobedio Ćorića: Ne poredite Bornu sa Novakom!

Posle lake i brze pobede nad Bornom Ćorićem, švajcarski teniser je objasnio zašto njegov današnji protivnik nije Đokovićev naslednik na terenu.

Rodžer Federer dozvolio je Borni Ćoriću samo tri gema u najuzbudljivijem meču u karijeri 18-godišnjeg Zagrepčanina. Federer je iskusno i lako odigrao svoj 126. polufinalni meč i za 56 minuta plasirao se u finale ATP-a u Dubaiju (6:3, 6:1).

Ćorić je ušao u ovogodišnji turnir u Dubaiju kao "srećni gubitnik", ali ima čime da se pohvali: na spisku onih koje je porazio nalazi se Endi Marej koji nije skrivao iznenađenje što ga je na terenu "potukao" jedva punoletni tinejdžer.

Svetski mediji proglasili su Bornu "senzacijom iz Hrvatske".

Posle pobede nad Ćorićem, Rodžera Federera pitali su šta misli o tome što 18-godišnjeg Hrvata porede sa trenutno najboljim teniserom sveta.

- Ne, nemojte to da mu radite, ne pravite od njega sledećeg Novaka - rekao je Federer.

Švajcarac je, međutim, istakao da mu je jasno kako je Ćorić u prethodnih nekoliko meseci, između ostalih, pobedio i Endija Marija i Rafaela Nadala.

- Shvatio sam zašto je uspeo da namuči neke od najboljih tenisera, a evidentno je da ima još prostora za napredak u njegovoj igri. Igra veoma dobro za visokog momka. Neverovatno je kako smo u poslednjih deset godina videli toliko visokih tenisera koji se dobro kreću na osnovnoj liniji. Smatram da odlično vraća lopticu, posebno posle drugog servisa i to je ključni deo današnje igre, verujem - naglasio je Federer.

BIRO, Foto: I.Z./BIRO

;