SPORT

Eurobasket: "Orlovi" pobedili Nemce! (VIDEO)

Tim Aleksandra Đorđevića u poslednjim sekundama utakmice izvojevao je pobedu.

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je  drugu pobedu u B grupi Eurobasketa u Berlinu.

Uprkos tome što su na Eurobasket krenuli kao favoriti, duel sa reprezentacijom Nemačke nije mnogo obećavao. Očekivalo se da će pobeda pripasti domaćinima, no hrabrost i odvažnost reprezentacije Srbije doveli su naše košarkaše do još jedne pobede.

Posle četrdesetak minuta mučenja "isplivao"je na površinu napadački kvalitet dvojice Nemanja - Bjelice i Nedovića. Odlučujuće poene ubacio je Bjelica 0,9 sekundi pre kraja, iz akcije dogovorene na tajm-autu. Nemci su mogli da naprave faul i da ne budu kažnjeni slobodnim bacanjima, pošto im je za više od devet i po minuta u poslednjoj četvrtini sviran samo jedan prekršaj!? Međutim, Bjelica je iskoristio blok Miroslava Raduljice i pored Tibora Plajsa jednom rukom pogodio pobedonosni "flouter"!

- Ovo je najteža grupa na turniru. Danas smo se borili protiv svih, Nemačke i njihove publike. Mi smo se izduvali protiv Španaca, slabija nam je koncentracija bila danas, to je možda i normalno iako se meni kao treneru to ne sviđa. Ostali smo u igri, a Nemanja (Bjelica) je pogodio neverovatan šut i doneo nam možda najbitniju pobedu - rekao je selektor Aleksandar Đorđević novinarima posle meča.

Pogledajte kako je izgledao koš koji je postigao Nemanja Bjelica na samom kraju meča:

BIRO/Mondo

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku. 
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Crno na belo: 14 razloga zbog kojih ne bi trebalo da se preselite u Dubai (FOTO)

Nole u "Ginisovoj knjizi rekorda" (FOTO)

Interaktivni video: Pogledajte "Palm hotel" u Dubaiju


;