SPORT

Englezi napravili listu 10 najbogatijih klubova Evrope

Real treći put za redom na vrhu.

Britanski "Telegraf" je i ove godine objavio listu 10 najbogatijih fudbaleskih klubova Evrope, a na prvom mestu, treći put za redom našao se kraljevski klub iz Španije, Real Madrid.

1. Real Madrid

Prema Britancima "kraljevi" koji su u većinskom vlasništvu članova kluba vrede čak 2,17 milijardi funti. To je za pet posto manja vrednost nego prošle godine, ali su i pored toga i dalje prvi na listi. Ovogodišnji prihodi Reala procenjeni su na čak 491 milion funti, a operativni kapital im je 112 miliona funti.    

2. Barselona

Odmah iza Reala, na listi se našala Barselona, večiti rival "galaktikosa". Vrednost katalonskog giganta je 2,1 milijardi funti, profit 432, a operativa iznosi čak i više nego kod Madriđana, čak 114 miliona funti. Interesantno je da je i vrednost "blaugrane" pala za jedan posto.

3. Mančester junajted  

Klub sa "Old Traforda" za deset posto povećao je kapital u odnosu na prošlu godinu, ali ni to mu nije moglo da prestigne španske velikane. Vrednost "crvenih đavola" je 2, 03 milijarde funti, raspolažu sa rekordnih 139 miliona, dok profit koji su napravili ove godine iznosi 462 miliona funti.

4. Bajern 

Najveći nemački fudbalski kolektiv, minhenski Bajern sa kapitalom od 1,51 milijarde funti zauzeo je četvrtto mesto na listi Telegrafa. Bavarci raspolažu sa 51 milionom funti, a profit koji su ostvarili iznosi 435 miliona.

5. Mančester siti

Šeik Mansur bin Zajed je od provincijskog Mančester sitija napravio ekonomsku zver, koja po svemu može da parira najvećim klubovima Sarog kontinenta. Vrednost "građana" ove godine je čak 60 posto veća nego lani, 910 miliona funti. Uz to prihod je bio 370 miliona, dok u svakom trenuttku Siti može da iskešira 80 miliona funti.

Poslednjih pet mesta na skali bogatstva zauzimaju redom: 

6. Čelsi (900 miliona funti)

7. Arsenal (850 miliona funti)

8. Liverpul (646 miliona funti)

9. Juventus (550 miliona funti) 

10, Milan (510 miliona funti)

BIRO/A. Anđelić


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 

Preporučene priče

Volite alkohol? Ne zaboravite da obezbedite dozvolu!

Svetski mediji: Maestro Nole prkosi logici!

Burj Al Arab: Vrhunac luksuza (FOTO)

    

;