SPORT

Đoković: Federer me je zasluženo pobedio

Novak Đoković poražen je od Rodžera Federera sa 6:3, 7:5 u finalu turnira u Dubaiju.

Iako se očekivalo da će najbolji teniser sveta osvojiti titulu šampiona na ATP-u u Dubaiju, Švajcarac Rodžer Federer ipak je bio bolji. Novak Đoković danas nije pokazao sve svoje tenisko umeće na terenu, ali je, kao pravi profesionalac, čestitao protivniku.

- Čestitam Federeru i njegovom timu na izuzetnoj nedelji. Bio je bolji u  meču, servirao je odlično, dok sam ja pokušao sve što sam mogao - rekao je Đoković po završetku meča.

I pored sedam brejk lopti koje nije iskoristio, Nole kaže da nije imao šanse protiv odličnog Federera.

- I moj trener Boris Beker će me pitati zašto nisam iskoristio te brejk lopte... Federer je sjajno igrao, a ja sam i pored ovakvog završetka turnira zadovoljan ostvarenim. Moram da budem zadovoljan i nadam se da ću biti bolji u nastavku sezone.

Pobednik ATP World Toura 2015 u Dubaiju nije skrivao oduševljenje zbog postignutog rezultata. Federer je, takođe, izjavio da je "sjajno igrati protiv Đokovića" i da ga upravo mečevi sa njim motivišu da igra sve bolje. Koliko poštuje protivnika, Federer je pokazao i prethodnih dana - opširnije o tome OVDE

Posle današnje pobede u Dubaiju, Švajcarac ima sve razloge da se u javnosti ubuduće pojavljuje u izdanju drugačijem od onog na koje nas je navikao

I.Z./BIRO

;