SPORT

Dejvis kup - prvi dan: Srbija - Hrvatska 2:0! (FOTO/VIDEO)

Dominacija srpske selekcije protiv tenisera iz Hrvatske na Dejvis kupu u Kraljevu!

Novak Đoković osvojio je prvi bod za Dejvis kup reprezentaciju Srbije protiv Hrvatske, pobedivši Matea Delića sa 6:3, 6:2, 6:4.

- Opet je meč trebalo dobiti, svestan sam da su ljudi upisali pobedu unapred, ali Mate je nezgodan, talentovan, ima potencijal da bude u vrhu. Sposoban je da servira dobro, ima jak volej, dobro se brani za svoju visinu, a ja sam igrao najbolje kad je bilo najbitnije. Nisam se suočio sa brejk loptom, došao sam do lakih poena na prvi servis, a moram da pohvalim publiku i atmosferu. Ovo je poseban dan za Kraljevo i tenis, grad se dokazao, svi su pokazali poštovanje prema rivalu, uz veliki sportski duh, i ja im se zahvaljujem na tome. Nisam imao prilike da igram u više mesta u Srbiji, samo jedan meč ili dva u Novom Sadu, čini mi se 2005. illi 2006. godine. Sve ostale mečeve igrali smo u Beogradu i Areni, drago što sam igrao i pred kraljevačkom i publikom iz centralne i zapadne Srbije - rekao je Đoković po završetku meča.

On je i pre dolaska u Kraljevo najavio da je selekcija Hrvatske veoma ozbiljna i da je nikako ne bi trebalo potcenjivati.

Najboljem teniseru sveta čestitao je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić koji je pratio meč u Kraljevu.

Njegovim stopama nastavio je Viktor Troicki, koji se lavovski borio protiv "hrvatskog čuda od deteta" Borne Ćorića. Troickom nije bilo nimalo lako, jer je igrao protiv sjajnog tenisera koji je u Dubaiju deklasirao Endija Mareja, ali mu je upravo to dalo "vetar u leđa" da zablista na terenu u Kraljevu, i to tek od trećeg seta - 4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1.

- Definitivno, publika mi je dala snagu u važnim trenucima. U trećem setu sam, posle dva izgubljena, bio u zaostatku od jednog brejka, tu sam osetio da se lomi meč... Izdržao sam, publika mi je jako pomogla u tim teškim trenucima i osetio sam se jačim. Borna je igrao bolje u početku, ali je počeo da pada u nastavku. Osetio sam se i iskusniji, konačno mi je i to pomoglo. Drago mi je što sam uspeo da pobedim u ovom važnom duelu - rekao je Troicki.


Sutra od 14 časova na programu je meč dublova. Sa jedne strane mreže trebalo bi da se nađu Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, a sa druge 22. igrač na ATP listi najboljih dubl-tenisera današnjice, Marin Draganja, te Franko Škugor koji je 115. Ako ne bude nekih promena, do kojih će skoro izvesno doći ako Srbija već u subotu stekne nedostižnu prednost, u nedelju od 13 sati najpre igraju Đoković i Ćorić, a posle njih Troicki i Delić. Noletu će se tako ispuniti želja da zaigra protiv Borne Ćorića, za šta je navijao još na ATP turniru u Dubaiju.

BIRO