SPORT

As Arsenala zahvaljujući nauci postao milioner

Francuz Metju Flamini razvio unosan biznis.

I da nije fudbaler, 31-godišnji vezista Arsenala, Metju Flamini bi bio milioner, i to ne zahvaljujući bogatom nasledstvu, već ličnom preduzetništvu i osećaju za biznis.

Flamini je naime pre sedam godina otvorio privatnu firmu, angaživao naučnike, pre svega hemičare, i krenuo u posao oko proizvodnje levulinske kiseline, organskog jedninjenja koje se koristi u dobijanju biogorivak. U ovom trenutku Flaminijeva firma ima više od 400 zaposlenih širom Evrope, a do nedavno njegov biznis je bio strogo čuvana tajna, za koju niko nije znao osim partnera.

- Niko, zaista, nije znao ništa o ovome. Moj partner je javno aktivan, ali ja sam uvek radio iz senke. Nije mi bilo lako na početku. Bilo je potrebno uložiti mnogo para, a ceo posao izaziva i stres. Ipak, ovaj posao mi je doneo veliko bogatstvo jer se radi se o tržištu vrednom oko 30 milijardi evra - izjavio je Flamini. 

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.  NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.  


Preporučene priče 

Stefan oborio rekord Evrolige! (VIDEO)

Priča koja će vas raznežiti: Čudo u Arabiji (VIDEO)

Skupi i moćni: Lepotani na četiri točka

;