PODCAST

​DUBAI JE LEP, AL’ SRBIJA JE SRBIJA: Tajne najboljih kafana

Ako ste do sada imali dilemu gde da provedete odmor kad se vratite u domovinu, evo odgovora

Bliži se vreme godišnjih odmora – pravi je trenutak da napravite listu mesta koja ćete posetiti kad dođete u domovinu. Voditelji podcasta Naš BIRO Marko Joka i Ivan Zeljković evocirali su uspomene na najlepša mesta u Srbiji – svako iz svog ugla.

Priču je otvorio Marko, a njegova polazna tačka bio je Mladenovac i kafana kakvih je sve manje, a koja čuva duh nekih starih, dobrih vremena kad se u kafanu išlo na rakiju i ćaskanje. Gde je Mladenovac, tu je i Kosmaj, a gde je Kosmaj, tu je i Sopot koji je dobim delom promenio „lični opis“, postavši mesto za istinsko uživanje i beg iz grada u najlepšu prirodnu oazu za „punjenje baterija“ i odmor za pamćenje.

Zeka je (ne)očekivano i (ne)planski iznedrio vodič najboljih kafana u Srbiji. Slučajno ili namerno, tek izostala je čuvena „Prase štrase“ kod Čačka gde se jede najbolje pečenje u Srbiji ili čuveni BSK koji je poslednjih godina ultimativno mesto za planetarno najbolju „bajaderu“ na koju dolaze svi naši sportisti milioneri kad se zadese u Srbiji. Zeka je osvežio sećanja na neke stare, kultne kafane širom Srbije – od Zlatibora do Peštera.

Ako ste se uželeli prave tradicionalne srpske hrane i najlepših mesta za odmor u Srbiji, u podcastu Naš BIRO imate priliku da saznate gde biste mogli da provedete deo ovogodišnjeg letnjeg odmora.

Podržite Joku i Zeku preko Paterona - kliknite OVDE
Prethodne epizode Podcasta Naš Biro možete da preslušate OVDE

Naš BIRO

Foto: Pexels.com/Boris Hamer


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Najlepši pozdrav iz Srbije (VIDEO)

FOTO-PRIČA: Legenda o ljubavnom drvetu na Divčibarama

Top 11 mesta u Srbiji koja morate da posetite (FOTO)


;