INFO BIRO

Wizz Air Abu Dhabi: Sve što treba da znate o jeftinom avio-prevozu

Na koje sve destinacije možete da putujete, koje su cene karata, koliko košta ručni prtljag, pitanja su koja prvo postavljamo kada biramo kojom ćemo avio-kompanijom leteti 

Leto je u punom jeku, a sa toplim danima i godišnjim odmorima, javlja se i sve veća želja za putovanjima i posetama mestima na koja dosad nismo išli. A da posetimo još više različitih destinacija, omogućio nam je Wizz Air Abu Dhabi, koji je dodao još više letova na svoju sve veću listu lokacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE). 

Wizz Air Abu Dhabi je avio-kompanija koja se specijalizovala za letove iz UAE do tržišta širom Bliskog Istoka, Afrike i indijskog potkontinenta. Zvanično, Wizz Air Abu Dhabi nastao je 12. decembra 2019. Međutim, tek 15. januara ove godine uzdigao se u nebo, a prvo odredište mu je bila Grčka prestonica Atina. Let je svečano otvoren sa odličnom akcijom i ponudom sa cenom karte od 1Dhs za prvih 2.021 kupaca, prenosi portal Time Out Dubai.

Koje su cene karata? 

To, naravno, zavisi od destinacije i doba godine putovanja, ali oni koji žele da naprave pauzu za ovo leto mogu dobiti cene od najnižih Dhs99 u jednom pravcu do Kijeva, Barija, Salalaha i Muscata ukoliko odluče da rezervišu kartu kod Wizz Air Abu Dhabija.

Gde leti Wizz Air Abu Dhabi?

Aleksandrija (Egipat), Almati (Kazahstan), Atina (Grčka), Baku (Azerbejdžan, od 14. avgusta), Bari (Italija) od 21. septembra, Beograd (Srbija), Bukurešt (Rumunija), Budimpešta (Mađarska), Katanija (Italija), Kišinjev (Moldavija, od 4. septembra, Kluž (Rumunija), Krit (Grčka, od 9. jula), Katovice (Poljska), Kijev (Ukrajina, od 1. jula), Kutaisi (Gruzija), Larnaka (Kipar), Luksor (Egipat), Mikonos (Grčka, od 7. jula), Maskat (Oman, od 1. jula), Nur-Sultan (Kazahstan), Odesa (Ukrajina), Rodos (Grčka, od 12. jula), Salala (Oman, od 3. jula), Santorini (Grčka, od 2. jula), Sofija (Bugarska), Sohag (Egipat), Tel Aviv (Izrael), Solun (Grčka), Jerevan (Jermenija).

Svi letovi zavise od doba godine. 

Postoje li pogodnosti za letenje Wizz Air Abu Dhabijem? 

Iako se Wizz Air uglavnom bavi niskotarifnim letovima kao glavnom prodajnom stranom, još jedna prednost avio-kompanije je ta što obrađuje povraćaj sredstava u roku od sedam dana.

Vlasnici premium popusta takođe dobijaju 10 evra (Dhs44,86) popusta na cene veće od 19,99 evra (89,67) i 5 evra (Dhs22,43) na prijavljene kofere od 20 kg ili 32 kg. Standardno članstvo za godinu iznosi 29,99 € (Dhs134,53). 

Možemo li da sedimo zajedno? 

Da, Wizz Air Abu Dhabi dozvoljava dvema odraslima da sede zajedno, a to se može kupiti na osnovnoj ceni rezervacije. Nećete moći da izaberete tačna sedišta kada sedite zajedno, ali avio-kompanija garantuje da ćete biti jedno pored drugog.

Ima li zabave na letovima? 

Nema TV ekrana za gledanje filmova ili igranje igara.

Da li su obroci uključeni u cenu karte? 

Obroci nisu uključeni u cenu karte, ali putnici mogu naručiti hranu na svom letu avionom kompanije Vizz Air Abu Dhabi. Kafić Vizz služi sendviče, supe, tapas kutije, kao i slatke grickalice.

Da li letovi kompanije Wizz Air Abu Dhabi poslužuju alkohol? 

Da, na letu možete kupiti razna bezalkoholna pića, čaj, kafu i vodu iz kafea Wizz.

Koliko košta ručni prtljag? 

Svaki putnik ima pravo da unese komad prtljaga u kabinu. To mora biti najviše 10 kg i mora da stane ispod sedišta ispred vas. Za kofer veličine 55 x 40 x 23cm (da bi mogao da stane u gornji odeljak), putnici moraju da kupe kartu za Wizz Priority ticket. Sve veće ulazi u skladište uz doplatu. 

Koliko košta čekirana torba? 

Cena prijavljenog prtljaga zavisi od doba godine. Proverena torba od maksimalno 10 kg tokom van sezone može koštati između 25,30 i 266,34 Dhs. Tokom visoke sezone cena može biti i do Dhs324.35. Za one koji prekorače tu težinu, naplaćuje se naknada od Dhs51.

Da li Wizz Air Abu Dhabi ima biznis klasu? 

Ne. Avio-kompanija je u prošlosti javno govorila o svom protivljenju ponudama biznis klase koje nude druge avio-kompanije zbog dodatnih emisija ugljenika koje proizvodi, pa je čak emitovala oglas kojim se druge avio-kompanije pozivaju da zabrane usluge.

Šta je sa naknadama za otkazivanje? 

Posle odloženog leta, ovo su verovatno dve najstrašnije reči koje svaki putnik može videti kada ima posla sa avio-kompanijom. U putničkom aerodromu Wizz Air Abu Dhabi, ako putnik otkaže više od 14 dana pre dolaska, odbiće se samo naknada za otkazivanje u iznosu od Dhs276. Ako se nalazite u roku od dve nedelje, naplatiće se veća naknada od Dhs368, plus sve kupljene usluge neće biti vraćene.

Kako da rezervišem let? 

Prijavite se na wizzair.com ili pristupite letovima putem aplikacije Wizz Air da biste sebi obezbedili najjeftiniju kartu iz UAE. Za više informacija posetite wizzair.com.

NAŠ BIRO

Foto: Pexels.com

;