INFO BIRO

VIDEO DANA: Ova devojčica će vam rastopiti srce!

Kapri Everit, 11-godišnja devojčica iz Kanade, uradila je nešto što nikog ne može da ostavi ravnodušnim

SOS Dečijem selu Kraljevo, Kapri je otpevala himnu Srbije, i to na srpskom jeziku! Plavokosa devojčica sa svojom porodicom putuje kroz 80 zemalja sveta i peva njihove nacionalne himne, na lokalnim jezicima. Srbija je 63. zemlja koju je ova porodica posetila. Cilj male Kanađanke koja će, u okviru svoje misije, pevati na 41 različitom jeziku jeste da prikupi sumu od milion dolara za pomoć SOS Dečijim selima širom sveta.

Svoje humano putovanje Kapri je započela 15. novembra 2015, sa željom da uz pomoć svoje akcije prikupi novac kojim će pomoći deci, koja su širom sveta pogođena različitim nesrećama, kao što su ratovi, bolest, siromaštvo i klimatske promene, pre svega o deci o kojoj brine međunarodna organizacija SOS Dečija sela. Inspiracija za naziv akcije, čiji je cilj da kroz muziku i pesmu, okupi i zbliži decu širom sveta potekla je od Vernovog romana „Put oko sveta za 80 dana“.

Malena Kapri se nada da će svojim aktivnostima inspirisati decu širom sveta da svoje talente iskoriste kako bi pomogli da svet učinimo boljim mestom.

Posle nastupa u rodnoj Kanadi, Kolumbiji, Južnoj Africi, Indiji, Singapuru, Vijetnamu, Južnoj Koreji, Izraelu, Turskoj, Holandiji, Luksemburgu, Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Rumuniji, uz prigodnu svečanost Kapri je i u SOS Dečijem selu u Kraljevu, zajedno sa našim horom „Zvezdice“, otpevala himnu „Bože pravde” na srpskom.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Ukoliko želite da i sami učestvujete u pomoći deci, kontaktirajte "Mali Svet", našu humanitarnu organizaciju u Emiratima koja godinama pomaže ugroženim mališanima u Srbiji - kliknite OVDE

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče

Najlepša letnja priča: Obraduj prijatelje i osvoji nagradu!

Bolence show: Upoznajte najmlađeg bubnjara u Srbiji! (FOTO+VIDEO)

Otići ili ostati? Ovo je odgovor na najveću životnu dilemu