INFO BIRO

Vesa Jevrosimović: Atletičari su osvetlali obraz nacije! (VIDEO)

Posle velikih uspeha koje su postigli u Pragu, atletičari Ivana Španović i Asmir Kolašinac najavljuju nove medalje.

U prostorijama kompanije "Komtrejd", na konferenciji za štampu upriličenoj posle velikog uspeha na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Češkoj, najbolja srpska atletičarka Ivana Španović rekla je da je ponosna što će titulu braniti u Beogradskoj KOMBANK areni.

– Obećavam da ćemo se spremiti i sigurna sam da ćemo imati “sedmicu" – poručila je Španovićeva, najavljujući da će oboriti vlastiti rekord i skočiti čak sedam metara.

Asmir Kolašinac, koji je srebrom u Pragu kompletirao medalje na šampionatima u Evropi, pošto je već imao dvoransko zlato i bronzu na otvorenom, zahvalio je na podršci Ministarstvu sporta, Olimpijskom komitetu Srbije, Atletskom savezu Srbije i navijačima koji su ga bodrili.

– Podrška mi mnogo znači, nadam se medalji i za dve godine u Areni - poručio je Kolašinac.

Prvi čovek Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović čestitao je atletičarima i dodao da je ostvareno nešto što je više od uspeha.
– Atletičari su osvetlali obraz, ne samo Atletskog saveza već i čitave nacije. Evropsko prvenstvo je za nas bilo veoma uspešno. Vratili smo se sa dve medalje. Pred nama su sada još teži izazovi, završetak atletske dvorane do kraja 2015. i pripreme za šampionat Evrope 2017. godine, čiji smo organizatori – izjavio je Jevrosimović.

BIRO/Telegraf